DijasporaVijesti iz zemlje

Udruženje za razvoj saradnje domovine i dijaspore organizira panel diskusiju na temu “Važnost političkog aktivizma dijaspore”

Uzimajući u obzir da trenutno širom svijeta u parlamentima i vijećima ima značajan broj građana bošnjačkog i bh. porijekla Udruženje za razvoj saradnje domovine i dijaspore organizira panel diskusiju na temu “Važnost političkog aktivizma dijaspore”.

Na online diskusiji koja će biti održana u subotu, 6. februara 2021. godine s početkom u 11 sati učestvovati će Umihana Rašović Kasumović (Švedska), Ahmed Lindov (Norveška), Meho Selman (Danska), Edin Atlagić, Ahmed Spahić i Ernad Čomaga (Njemačka), te predsjednik Udruženja za razvoj saradnje domovine i dijaspore Admir Lisica.

Riječ je o istaknutim pojedincima koji su bili ili su još uvijek politički aktivni u zemljama u kojima trenutnožive. Učesnici će tokom panel diskusije razmijeniti svoja dosadašnja iskustva, ali i metode koje koriste u
kontekstu lobiranja za interese Bosne i Hercegovine u svijetu.

Moderator panel diskusije je dugogodišnji novinar, Sanadin Voloder, a istu je moguće pratiti uživo putem Facebook stranice Udruženja za razvoj saradnje domovine i dijaspore i edukativne platforme Intelektualno.com.

Udruženje za razvoj saradnje domovine i dijaspore

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button