Vi ste ovdje
Home > Magazin > Moja putovanja > 7 najboljih destinacija za zimsko sunce!

7 najboljih destinacija za zimsko sunce!

Kad krenu velike hladnoće, a posebno kad padne prvi snijeg, ljudi imaju dvojaku reakciju: jedni se vesele jer napokon mogu otići na skijanje, drugi pak planiraju ljetovanje. I dok neki mogu čekati naše ljeto, drugi radije „presijeku“ godinu zimskim ljetovanjem negdje na toplom.

Gdje putovati zimi, a da znate da je jako toplo, da se možete kupati i da nema nikakvih velikih vlaga ili monsuna?

Odabrali smo za vas ove destinacije …

  1. Tulum, Meksiko

Gdje je toplo u siječnju? Tulum, Meksiko

Ovaj obalni grad smjestio se na poluotoku Jucatan i sve je popularniji među turistima zbog predivne prirode u kombinaciji s historijskim ruševinama, gradom koji vrvi restoranima, kafićima i trgovinama, te okolicom gdje se nalaze prirodne podzemne špilje u kojima se možete kupati (cenote) i majanske ruševine.

Tulum ima jedne od najljepših plaža u Meksiku Playa Paraiso i Playa Tulum, s bijelim mekanim pijeskom iznad kojih se nadvijaju visoke palme, cijene hrane i pića su povoljne, a šarenilo koje vlada ulicama dodatni su bonusi za oči.

Želite li upiti malo vitamina D, pobjegnite u Meksiko.

  1. Kostarika

Gdje je toplo u siječnju? Kostarika

Kostarika je centralnoamerička država koja je najbolji izbor ako volite divljinu u kombinaciji s rajskim plažama. Prašume Kostarike pune su majmuna, ptica, žaba i divljnih mačaka, a u moru obitavaju dupini i kornjače.

Okružena s obje strane morem, Tihim oceanom i Karipskim morem, teško je preporučiti na koju stranu ići. Popnite se na vulkan Irazú odakle puca pogled na obje morske površine, a ako volite malo adrenalina, isprobajte zipline u prašumi.

Gdje je toplo u siječnju? Kostarika

  1. Grenada

Gdje je toplo u siječnju? Grenada

Još jedna karipska država, Grenada je poznata kao Otok začina i čisto tirkizno more. Ima čak 45 pješčanih plaža pa samo zamislite mogućnosti odabira.

Gdje je toplo u siječnju? Grenada

Glavni grad St. George’s valjda posjetiti zbog prekrasne arhitekture iz viktorijanskog doba i njihovih šarenih pročelja, zaista očaravajuća kombinacija.

Prosječna temperatura: 25°C

Prosječan broj sunčanih sati: 8 sati

  1. Maldivi

Gdje je toplo u siječnju? Maldivi

Maldivi imaju 1200 otoka, od čega je tek 200 nenastanjeno, a turistima su na izboru otoci s resortevima i luksuzom te manji otoci gdje je sve puno puno jeftinije, imate dodira s lokalcima i gdje zaista možete uživati.

  1. Cape Verde

Gdje je toplo u siječnju? Cape Verde

Smještena u Atlantskom oceanu i s pogledom na afričku obalu od koje je udaljena 500 kilometara, Cape Verde ili Cabo Verde je otočna država s vulkanskim arhipelagom, poznata po svojoj kreolsko-portugalskoj-afričkoj kulturii nebrojenom broju plaža.

Najveći otok je Santiago, gdje se nalazi i glavni grad Praia. Najbolje plaže su na otocima Boa Vista i São Vicente. Na Boa Visti ćete naći i pustinju po kojoj se provozajte za savršeno off-road iskustvo vožnje po dinama.

staputovanja.com

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top