Vi ste ovdje
Home > Magazin > Moja putovanja > 17 mjeseci, 12 zemalja, jedno pitanje – “Zbog čega se budite svako jutro?”

17 mjeseci, 12 zemalja, jedno pitanje – “Zbog čega se budite svako jutro?”

Anna je za 17 mjeseci, putovala svijetom, obišla 12 zemalja i u svakoj od njih pronašla osobu kojoj je postavila sljedeće pitanje – “Zbog čega se budite svako jutro?”

Naime, Anna je dvije godine vrijedno radila i skupljala novac kako bi putovala svijetom, te se napokon u januaru 2015. godine odmetnula na avanturu života. Pričama na svom blogu nastoji da inspiriše ljude da putuju.

Kada je odlučila da se uputi na putovanje svijetom željela je da što bolje upozna način života i mentalitet lokalnog stanovništva. Kao novinarku i travel blogerku zanimala ju je svrha života i postojanja ljudi. Prije nego što se uputila na ovaj put vjerovala je da svi mi bez obzira odakle dolazimo želimo samo jednu stvar : da volimo i da budemo voljeni. Ovaj nagon nas tjera da se socijalizujemo, okružimo ljudima, kreiramo zajednice, veze i porodicu,

Anna je zaključila da je ljubav ultimativna sila koja nas pokreće bez obzira odakle dolazimo. Iz ličnog iskustva i na osnovu kultura koje smo do sada upoznali moramo se složiti sa Annom. Najsrećniji i najživahniji ljudi su bili iz onih zemalja gdje je standard možda niži, ali druženje, porodica, prijatelji se smatraju neprikosnovenim blagom. U tim zemljama ćete vidjeti ljude na ulicama kako čavrljaju, vidjećete osmjeh na njihovim licima i rasterećenost teškim temama. Tako je na jugu Italije, Španiji, Portugalu, Azorskim ostrvima, pa i kod nas.

ban.ba

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top