Kultura i obrazovanje

Završena Ljetna škola za djecu u Živinicama, 116 djece uspješno okončalo program

Udruženje „Izvor Selsebil“ Živinice, pridružena članica AKOS-a, je ovog ljeta organizovalo svoju, već tradicionalnu, aktivnost za djecu, koja uveliko plijeni pažnju najmlađe populacije u Živinicama, a i šire.

Odgojno-edukativna aktivnost pod nazivom: Ljetna škola za djecu „Dječije druženje – ljeto 2019“, realizirana je tokom mjeseca jula.
Projekat je okončan veoma uspješno, a djeca koja su bila polaznici programa, su ponijela lijepe uspomene i sa nestrpljenjem očekuju sljedeću sličnu aktivnost Udruženja.

Školu je uspješno okončalo 116-ero djece, koja su na kraju dobila priznanja i nagrade za svoj trud i uspjeh. Osim toga, sva djeca su na kraju dobila poklone.
Djeca su provodila po pet sati dnevno, u tri dana u sedmici, i to ponedjeljkom, srijedom i petkom, u ukupnom trajanju nešto više od mjesec dana.

Program je bio ispunjen edukacijom, igrom, zabavom i lijepim islamskim odgojem:
• Recitacije, hor ilahija i skečevi sa poučnim porukama;
• Bojanke i kreativne radionice;
• Učenje Kur’ana, poučnih priča i hadisa;
• Dan „Igara bez granica“, sa različitim igrama prilagođenim djeci po uzrastu.
• Sport i rekreacija – redovno je tokom dnevnih aktivnosti bilo praktikovano sportsko druženje uz fudbal i odbojku, a u dodatnim i vanrednim terminima bilo je raznih neobičnih igara;
• Ekskurzija u Sarajevo.

U rad sa djecom bilo je uključeno 16 volontera, koji su se najviše založili da ovaj projekat uspije, i koji su praktičnim primjerom implementirali slogan Udruženja: „Zajedničkim radom, na temeljima univerzalnih vrijednosti, odgojimo generaciju budućnosti“.

Zahvalni smo svima koji su na bilo koji način pomogli ovaj naš projekat, a prvenstveno Centru za napredne studije – CNS Sarajevo, Medžlisu islamske zajednice Živinice i Asocijaciji za kulturu, obrazovanje i sport –
AKOS Sarajevo te firmama Eufrat d.o.o., UR Baš Doner, ćevabdžinici Bulevar, d.o.o Sanpro, UR Kult d.o.o, Ćađoprevoz d.o.o, Mobitel studio, TV Živinice te roditeljima djece.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button