Vi ste ovdje
Home > Obrazovanje i odgoj > Brak i porodica > Zašto muškarci više nisu romantični?

Zašto muškarci više nisu romantični?

Ako si frustrirana sa činjenicom da muškarci više nisu romantični, nisi sama. Mislim da postoji jednostavan odgovor na ovo pitanje. Muškarci se više ne ponašaju romantično, jer se boje.
Dozvolite mi da objasnim na šta tačno mislim…

Za većinu muškaraca, biti romantičan vodi ka tome da budu prevareni i odbačeni, jer se upravo to dešavalo mnogo puta prije.
Milioni muškaraca širom svijeta imaju takva iskustva… što je jedan od razloga zašto romantika i viteštvo umire u našoj kulturi.
Muškarci više ne vide njenu korist. Naše mame su nas učile da ženama trebamo kupovati cvijeće… a kada to radimo, one nas ostave i odbace.
Razmislite o tome…

da ste odbijeni od strane neke osobe, jer ste joj izrazili svoju ljubav, zar ne bi postali još više neodlučni da izrazite svoju ljubav bilo kome?

Zamislite sljedeću situaciju. Odlučili ste da pripremite večeru svome mužu, da ga iznenadite kada se vrati sa posla. Proveli ste sate i sate u kuhinji pazeći na sve detalje.

On dolazi i kaže: “Je li to to? Zar nisam dovoljno dobar za tebe da me odvedeš vani na večeru?”
Mislila si da pokazuješ da ti je stalo. Mislila si da će cijeniti tvoj trud.
Koja je vjerojatnost da ćeš opet tako nešto učiniti?
Ipak, ovo se stalno događa muškarcima… iznova i iznova. Kada nešto učine za svoje žene, to nije propuštena prilika ili mala stvar. To je izraz njegove ljubavi.

Predlažem da vi žene počnete tretirati bilo koji poklon koji vam vaš muž daje kao izraz ljubavi i naklonosti.
Muškarci su stalno kažnjeni zbog svog izražavanja.
Oni budu kažnjeni kada upute kompliment ženi (Šta hoćeš da kažeš? Jučer nisam bila lijepa?).
Oni budu kažnjeni kada ne upućuju komplimente, jer ne cijene način na koji njihova žena izgleda. Šta god da urade, budu kažnjeni.
Muškarci osjećaju da je njihova uloga da vas obezbijede. Oni smatraju da je njihova uloga da vas zaštite i da brinu o vama…
Čak i ako vam ne treba muškarac da vas štiti ili da brine o vama.
Samo ih pustite da to rade. Radite na primanju bez presude, bez kompromisa.
Muškarci će biti muškarci za vas samo ukoliko im vi to omogućite. Muškarci će biti muškarci za vas samo ako žena prestane da ih kažnjava jer su muškarci.

Muškarci su sigurno sami odgovorni za svoje ponašanje… ali oni ne mogu imati podsticaj da budu romantični i da se ponašaju kao gospodin, ako ih žene (supruge, majke…) u njihovim životima kažnjavaju zbog toga.

A ako čovjek bude odbijen ili kažnjen zbog toga što je romantičan, možete biti sigurni da će ga biti strah da tako nešto ponovo pokuša.
Da li ste ikada kaznili muškarca zbog toga što je takav kakav jeste, a ne neko ko bi ti željela da bude u tom trenutku?
Da li vas je vaš muškarac ikada pokušao impresionirati, pokazati poštovanje, ili izraziti svoju naklonost i ljubav prema vama, a da je bio odbijen zbog toga?

Razmislite malo o tome.

Izvor: dumblittleman.com
Za Akos.ba uredio: Jasmin Mujakić

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top