Kulinarstvo

Za današnji ručak Madi Vam preporučuje: Restovana pileća džigerica

Mesna industrija Madi izdvojila je nekoliko zanimljivih recepata kako biste brzo i lako spremili ukusan obrok. Sastojci:

400 g pileće džigerice
3 dl mlijeka
150 g brašna
glavica crvenog luka
2 kašike crvene mljevene paprike
so i biber

Priprema:

Pileću džigericu preliti mlijekom i ostaviti u frižideru da miruje 60 min. Zatim je ocijediti i uvaljati u brašno.
Na ulju propržiti crveni luk sječen na rezanca, a zatim dodati džigericu te i nju kratko propržiti.
Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
Pred kraj dodati začine i još malo prodinstati. Džigericu servirati uz kuhani krompir.

Ne zaboravite:

pileća džigerica može biti odličan sastavni dio zdrave ishrane. Oko 30 grama ovog mesa ima 45 kalorija, 1 gram masnoće, 15 miligrama natrijuma, čak 7 grama proteina.Pileća džigerica u samo 30 grama sadrži oko 130 procenata preporučenog dnevnog unosa vitamina A. Ovaj vitamin je značajan za zdravlje očiju i može djelovati preventivno na brojna oftamološka oboljenja.

Pored toga, vitamin A pruža zdravu i lijepu kožu, nesmetano varenje i jača imunitet.

Više Madi recepata potražite na madi.ba ili na Facebook stranici MADI 

Akos.ba

Povezani članci