Kulinarstvo

Vrlo jednostavna a ukusna: Mrvičasta čoko pita

Sastojci:

-300g brašna
-150 g maslaca omekšanog  na sobnoj temperaturi

-4 kašike šećera, prstohvat soli
-na vrh noža praška za pecivo
-1 pakovanje vanilinog šećera
-1 jaje

Nadjev:

-1/2 l mlijeka
-2 omota pudinga od čokolade
-70 g čokolade sa visokim udjelom kakaoa
-7 kašika šećera
-80 g maslaca
-5 punih kašika jezgre lješnjaka

Priprema:

Pomiješati brašno, vanilin šećer, prašak za pecivo, šećer, prstohvat soli, maslac, jaje i zamijesiti glatko tijesto. Zamotati ga u foliju i ostaviti u hladnjaku.

Za to vrijeme napraviti nadjev.

Izlomiti čokoladu.

Prokuhati mlijeko, pomiješati puding i šećer i od ukupne količine mlijeka oduzeti toliko da se puding prah i šećer razmute u glatku smjesu bez grudica, ukuhati puding u kipuće mlijeko te dodati izlomljenu čokoladu i sve zajedno skuhati dok se smjesa ne zgusne.

Skloniti sa vatre i odmah u vruće dodati maslac.

Sve dobro promiješati i ostaviti nadjev da se prohladi, pri tome više puta promiješati smjesu ili prekriti prozirnom folijom da bi se izbjeglo hvatanje pokorice na površini.

Lješnjake sitno isjeckati.

Tijesto podijeliti na dva dijela.

Prvi dio tijesta rastanjiti na papiru za pečenje na veličinu manjeg lima (25x35cm), po njemu sipati kuhani čokoladni nadjev, zatim posipati dijelom lješnjaka po čoko nadjevu, pa naribati dio tijesta, zatim završiti ostatkom lješnjaka i ribanim tijestom.

Pitu peći na 180C oko 40 min.

Pečenu pitu po želji posipati šećerom u prahu, ili je išarati sa malo čokoladne glazure ili jednostavno poslužiti je običnu bez dodataka po sebi.

domacikolaci.net

Povezani članci