Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Varaždin: Prva evropska medalja za sportsko društvo Reflex iz Mostara

Varaždin: Prva evropska medalja za sportsko društvo Reflex iz Mostara

Član SD Relex Mostar, Midhat Brkan, osvojio je danas bronzanu medalju na  evropskom takmičenju u brazilskoj jiu jitsi. European Jiu Jitsu Challenge održan je Varaždinu, u organizaciji BJJ saveza Hrvatske.

Na takmičenju je učestvalo preko 150 takmičara, a Brkan je treće mjesto osvojio u teškoj apsolutnoj kategoriji.

Uzimajući u obzir činjenicu da klub aktivno radi tek godinu dana, u nekoliko sala i bez adekvatnih uslova, ova medalja se može smatrati velikim uspjehom ne samo za klub, nego i za Jiu Jitsu Grada Mostara i Bosne i Hercegovine. Ostvareni uspjeh ne bi bio moguć bez nesebične pomoći prijateljskog kluba BJJ Arena Sarajevo i rukovodstva SD Reflex.

SD Reflex  postoji već godinu dana, a osnovno djelovanje ovog društva je kroz klub borilačnih sportova i MMA školu.  Od 01.11. ove godine, SD Reflex djeluju u vlastitim opremljenim prostorijama. Sala kluba nalazi se u nekadašnjim prostorijama Osnovne škole Zalik. Trenutno je  u toku upis u 3. grupu za djecu i odrasle.

Treneri kluba su Maid Pajević, viceprvak svijeta u BJJ i Enko Alić, evropski i viseštruki prvak Bosne i Hercegovine i Hrvatske  u K1.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com