Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Liderstvo i menadžment > Uspjeh je stanje uma

Uspjeh je stanje uma

sreca

Mogla bih reći: “Uspjeh je obilje ljubavi, sreće, zdravlja, bogatstva, prijatelja…” itd. Ali nije. Sve ovo je samo posljedica. Sve naše manifestacije su posljedica. Iako ljudi često mjere uspjeh po onome što su postigli, što imaju, što ih okružuje, bilo to drugi ljudi, odnosi, imovina, predivna mjesta na koja putuju, to u svojoj srži nije uspjeh. To je posljedica uspjeha.

Uspjeh počinje puno prije nego što živite onako kako ste oduvijek željeli. Počinje u vašim mislima. U onom trenutku kad vam nešto “klikne” i vi odlučite nešto mijenjati. U onom trenutku kada znate da možete živjeti onako kako želite. Kada znate da je sve do vas. Kada znate da vaše stanje uma izaziva i vaše emotivno stanje. I kada birate ono stanje uma od kojeg se osjećate fenomenalno. E, to je trenutak uspjeha. Svi oni koji danas žive onako kako žele, odnosno uspješno prema njihovim mjerilima prvo su uspjeli iznutra. U glavi.

Koliko ćeš dugo biti uspješan? I ovo pitanje zapravo razotkriva svu točnost ove rečenice. Barem meni. Zamisli da imaš sve što poželiš. Super. Sretan si dva, tri dana. Možda i cijeli mjesec. Teško, ali ajde recimo da je tako. I što onda? Čak i da se sada zamislite u okruženju vaših snova, zar nije izgledno da ćete i u tom okruženju prije ili poslije imati padove? Vidjeti nešto što vam se ne sviđa? Zaokupiti će vas možda neki problemi da uopće nećete primjećivati ljepotu oko sebe? I da li je to onda uspjeh? Nije. Meni nije.

Ako se ne osjećaš dobro u ovom trenutku, bez obzira koliko je fenomenalno sve što te okružuje, bez obzira što si ostvario sve one x-eve i y-e koje si nekad zacrtao, to nije uspjeh. Ti u tom trenutku nisi uspješan.

Uspjeh je zaista stanje uma. I što smo češće u tom stanju, u stanju gdje smo fokusirani na ono što nam je lijepo, što nam se sviđa, što volimo, što nas veseli, i što češće to upijamo i idemo naprijed s vedrim pogledom i razmišljajući kako je život predivan, što mi sljedeće dolazi u susret… što smo češće u takvom stanju, to smo uspješniji.

Ima jedna rečenica od odlične Esther Hicks koja izvrsno rezonira sa mnom, a baš točno pogađa ovo što govorim: “Feel appreciation for what is, and eagerness for what is coming.”Osjetite zahvalnost prema svemu što jest, i uzbuđenje prema onome što dolazi.

E, to je to stanje uma. Znanje da je sve kako treba biti. I da sve drugo dolazi. I da uživaš u trenutku. Jer život se sastoji od trenutka. Ovog. I ovog. I ovog… Kakav ti je trenutak? Kakvo ti je stanje uma? Kako se osjećaš? Toliko si uspješan.

https://joinmeinjoy.com

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top