Umjetnost

U kinu „Novi Grad“ prikazan film „Ne ostavljaj me“, rediteljice Aide Begić

Večeras, u 21 sat, u Ljetnom kinu „Novi Grad“, gledajte film „Divlji Život“

Novogradska publika sinoć je u otvorenom Ljetnom kinu „Novi Grad“ imala priliku pogledati film “Ne ostavljaj me”, bh. rediteljice Aide Begić koji donosi priču o sirijskoj djeci, izbjeglicama i siročadi koja žive na jugoistoku Turske.

Prije početka projekcije prisutne su pozdravile rediteljica Aida Begić i Elma Tataregić, selektorica SFF-a i poželjele im da uživaju u filmu.

“Ne ostavljaj me” je priča o sirijskoj siročadi, Isi, Ahmedu i Mautezu, koji u mitskom gradu Urfi, prolaze put od destrukcije i netrpeljivosti do smisla i ljubavi.

Film, nije samo tragedija, već životna priča puna ljubavi i smijeha u teškim životnim trenucima. Rediteljica u filmu pokušava da izvuče ljepotu i nevinost djece u jednom užasnom sukobu. Mnogobrojna publika na kraju projekcije pozdravila je film velikim aplauzom.

Večeras, 13. augusta na repertoaru otvorenog Ljetnog kina „Novi Grad“ je film „Divlji život“reditelja Paula Danoa, čija projekcija počinje u 21 sat.

Priča je to o osjetljivom šesnaestogodišnjaku, sinu jedincu domaćice Jeanette i profesionalnog igrača golfa Jerryja koji žive u malom gradiću u Montani šezdesetih godina prošlog stoljeća.

Dnevne projekcije Dječijeg i TeenArena programa Festivala će biti prikazane u Kinu “Novi Grad” od 18 sati, dok će se večernje projekcije prikazivati u Ljetnom kinu “Novi Grad” u Centru “Safet Zajko“, u 21 sat.

Napominjemo da je Općina Novi Grad u saradnji sa Direkcijom SFF-a za posjetioce obezbijedila određen broj besplatnih ulaznica za sve projekcije, koje se mogu preuzeti sat vremena prije početka prikazivanja filmova.

akos.ba

Povezani članci