U Fokusu

U Beču organizirani ”Dani Bosne i Hercegovine“: Austrija dokazani prijatelj BiH

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Austriji Kemal Kozarić kazao je da je Austrija dokazani prijatelj BiH na svakom polju, kao i da je najveći strani investitor u Bosni i Hercegovini

Pod pokroviteljstvom ambasade Bosne i Hercegovine u Beču od 27. do 30. septembra održana je manifestacija “Dani Bosne i Hercegovine”, javlja Anadolu Agency (AA).

Tokom obraćanja na svečanom otvorenju manifestacije ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Austriji Kemal Kozarić istaknuo je da ambasada Bosne i Hercegovine s velikim zadovoljstvom podržava tu manifestaciju koja na svaki način promovira ono najbolje u i iz BiH.

Naglasio je da su “Dani Bosne i Hercegovine” odlična prilika za predstavljanje bogate kulturne baštine, ženskog poduzetništva, međunarodne kao i poslovne saradnje sa zajednicom Republike Austrije. Napomenuo je da je Republika Austrija dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine na svakom polju, kao i da je najveći strani investitor u Bosni i Hercegovini. Ambasador Kozarić je  istaknuo i odlučnu i važnu podršku Republike Austrije na evropskom putu Bosne i Hercegovine.

Svečanom otvorenju Dana BiH prisustvovao je veliki broj predstavnika diplomatskog zbora, međunarodnih organizacija, bosanskohercegovačke zajednice u Austriji, te gostiju iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske.

Tokom manifestacije “Dani Bosne i Hercegovine”, posjetioci su imati priliku posjetiti poslovni salon na temu ”Žensko poduzetništvo i digitalizacija” na kojem su sudjelovale uspješne poduzetnice, menadžerice i predsjednice udruženja poslovnih žena, izložbu slika pod nazivom ”Umjetnost bez granica“ umjetnica Alise Teletović i Nade Nadj, promociju knjige Tarika Đođića ”Čuvarkuća”, večer ”Poezija Sevdaha” uz predstavljanje knjige  Enesa Kujundžića s istoimenim nazivom, te uživati u glazbenim performansima Nataše Mirković, Emire Kundurović, Azre Kujundžić, Vlatka Milanovskog, hora Mimoze i Selme Aljović, te drugom po redu networking bazaru udruženja Business Women of Bosnia and Herzegovina.

Organizatori Dana Bosne i Hercegovine su udruženje Bosanskohercegovačka kulturna platforma, forum žena Mimoze i udruženjem Business Women of Bosnia and Herzegovina pod pokroviteljstvom ambasade Bosne i Hercegovine u Beču.

akos.ba

Povezani članci

Back to top button