Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > TUBSIAD i turski privrednici u Sarajevu potpisali protokol o saradnji

TUBSIAD i turski privrednici u Sarajevu potpisali protokol o saradnji

 Tursko-bosanskohercegovačko udruženje privrednika (TUBSIAD) i Trgovačko-industrijska komora Aksaraya iz Turske danas su u Sarajevu potpisali protokol o saradnji, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon svečanog potpisivanja protokola o saradnji u zgradi ambasade Republike Turske u Sarajevu, predstavnici dviju komora su poručili kako u narednom periodu namjeravaju ulagati u BiH.

Ahmet Kocas, predsjednik Upravnog odbora Trgovačko-industrijske komore Aksaraya je istakao kako su ostvarili vrlo korisnu posjetu BiH i Sarajevu.

“Danas smo posebno razgovarali o tome u kojim oblastima postoji prostor za ulaganje. Obavili smo vrlo korisnu posjetu i sastanak. Vjerujem da svi ovdje iz Trgovačko-industrijske komore Aksaraya nakon sastanka imaju određene ideje. Nadam se da ćemo se uskoro opet vidjeti te razgovarati, nakon čega planiramo investirati u BiH”, kazao je Kocas.

Potpredsjednik TUBSIAD-a Murat Halici je izrazio nadu kako će protokol koji su danas potpisali biti koristan za obje strane.

“Cilj nam je bio da upoznamo privrednike iz Turske na koji način i u kojim oblastima mogu ovdje investirati. Želimo na ovaj način da im pružimo pomoć, u radu sa ovdašnjim institucijama i ambasadom Turske. Nadam se da će ovaj protokol koji smo potpisali danas biti koristan za sve. Danas smo jasno naglasili da očekujemo investicije. Poručili smo da se ovdje žele investicije, a ne pomoć”, rekao je Halici.

Na kraju je istakao da će sastanci privrednih komora dviju zemalja biti nastavljeni i u narednom periodu.

Protokolom o saradnji, koji je danas potpisan, dvije strane su dogovorile snažniju saradnju u oblastima kao što su ekonomija, obrazovanje, kultura, umjetnost i društvene djelatnosti.

 Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top