Kulinarstvo

Tražit ćete porciju više: Ćuftice u rerni sa sosom od pavlake

Ukoliko niste sigurni šta biste za ručak danas, donosimo vam jedan jednostavan recept za savršeno jelo.

Nakon što ga probaju, vaši ukućani tražit će još.

U pitanju su ćuftice u rerni sa sosom od pavlake.

Potrebno vam je:

mljeveno meso – 500 g, miješano

luk – 1 glavica

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Konačno na našem tržištu. Prirodni preparat koji poboljšava sluh i najveći je neprijatelj tinitusa i infekcija uha.
Sponsored by MonadPlug
bijeli luk – 1 čehno

jaja – 1 komad

biber – po želji

Za sos:

luk – 1 glavica

mrkva – 1 komad

paprika – 1 komad

tikvica – 1 komad, mala

kisela pavlaka – 200 g

brašno – 1 kašika

voda – 2 šolje

sol, biber – po želji

sir – 100 g

Priprema:

1. Za ćuftice isjecite nasitno luk i bijeli luk, dodajte ih u mljeveno meso zajedno s jajetom i biberom po ukusu. Zamijesite smjesu veoma dobro i ostavite sa strane.

2. Za sos isjecite nasitno luk, očistite mrkvu, papriku i tikvicu, isjecite ih na ivice.

3. U malo ulja zapržite povrće 5 minuta, posolite. Rastvorite brašno u vodi do glatke smjese i dodajte pavlaku, promiješajte dobro. Sipajte smjesu u zaprženo povrće i ostavite da provri, ali ne da se zgusne.

4. Oformite od mljevenog mesa ćuftice i poredajte ih u posudu za pečenje, prelijte ih sosom, ako je potrebno posolite i pospite biberom po ukusu.

5. Stavite posudu za pečenje u prethodno zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite ćuftice u rerni u sosu od pavlake 30 minuta. Nakon toga pospite narendanim sirom i dopecite još 15 minuta, piše Bonapeti.

akos.ba

Povezani članci

Back to top button