Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Kolumne i intervjui > To može samo u BiH: Iz zatvora u ministarsku fotelju

To može samo u BiH: Iz zatvora u ministarsku fotelju

Političari u Bosni i Hercegovini godinama dokazuju da su iznad zakona i da pravila za njih ne važe. Piše: Mladen Mirosavljević

Koliko je Bosna i Hercegovina mimo drugih zemalja, pa ju često nazivaju i “Apsurdistan”, a bosanskohercegovačko društvo bez sistema vrijednosti kakav je uobičajenm recimom u evropskim zemljama, s kojima se Bosna i Hercegovina voli porediti, ilustruje i posljednji slučaj, u kojem je, u roku od četiri dana, važan državni službenik veoma važnog ministarstva na nivou države uhapšen, odveden u pritvor, sa javnom podrškom šefova stranaka koje su u vlasti na nivou Bosne i Hercegovine da je podoban za ministra u državnom Savjetu ministara.

Nije poznat primjer u iole poznatijoj zemlji igdje u svijetu, u Evropi da i ne pominjemo, da bi pojedini ministri ili drugi visoki zvaničnici države mogli obavljati funkciju a da su se našli u pritvoru ili se protiv njih vodi sudski spor. Kako se to onda najnormalnije događa, ili se to dešavalo, na bosanskohercegovačkoj političkoj sceni godinama unazad, i u javnosti nametnulo nešto kao maltene normalna stvar, koja nije vrijedna ozbiljnije pažnje?

Opširnije na portalu Al Jazeere:

To može samo u BiH: Iz zatvora u ministarsku fotelju

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top