Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Liderstvo i menadžment > Test: Čiji život biste radije odabrali?

Test: Čiji život biste radije odabrali?

U ovom tekstu će vam biti ponuđen izbor između života dviju stvarnih ličnosti. Koju biste od ponuđenih istinitih sudbina odabrali?

Prva opcija

Čovjek se na motoru vozio autoputom kad se nešto desilo. Nešto s strane autoputa mu je privuklo pažnju i na trenutak je skrenuo pogled s ceste. Kad je ponovo vratio pogleda na cestu, već je bilo kasno. Imao je samo sekundu da reaguje. Veliki kamion ispred njega je naglo zakočio. Nije mu bilo spasa od sudara. Pokušavajući da spasi život, instinktivno je nagnuo motor prema zemlji i uklizao ispod kamiona. Rezervoar motora se oštetio i dogodilo se najgore: gorivo je iscurilo i zapalilo se.

Slijedeće čega se sjeća jeste da leži u bolnici sa neizdrživim bolovima, nepokretan, bojeći se da udahne vazduh od boli. Tri četvrtine tijela su mu bile prekrivene opekotinama trećeg stepena. Ali, odbio je da se preda. Borio se, vratio u život i nastavio svoju poslovnu karijeru. Ali to nije potrajalo dugo. Doživio je još jednu nesreću, ovaj put avionsku, nakon koje je do kraja života ostao paralizovan od struka nadolje.

Druga opcija

Život drugog čovjeka je bio mnogo sretniji. Bio je veoma bogat, i veoma popularan glumac i zabavljač kojeg su mnogi voljeli. Sedamdesetih godina prošlog stoljeća je bio jedna od najpoznatijih televizijskih, a potom i filmskih zvijezda. Kada se počeo baviti muzikom, i na tom polju je ostvario ogroman uspjeh. Imao je mnogo prijatelja, više kuća, mnogo novca, dobar brak. Imao je sve što jedan čovjek može poželjeti.
——-
Koju biste od gore ponuđenih opcija odabrali? Vjerovatno se čudite ovom pitanju. Normalno da biste odabrali drugu opciju. Ali, niste sačekali kraj priče i ono što se dešavalo kasnije s ovom dvojicom ljudi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Prvi čovjek se zove W Mitchell i trenutno živi u američkoj državi Colorado. Od svoje prve saobraćajne nesreće je doživio više životnih uspjeha i doživio više radosti nego većina ljudi danas. U poslu je zaradio milione. Postao je čuveni motivacioni govornik. Čak se kandidovao i za Kongres, i bio gradonačelnik svog grada.

Osoba iz druge priče nije više među živima. Ona se zvala John Belushi, jedan od najslavnijih komičara svog vremena. Rođen je 1949., a preminuo je 1982. godine. Iako je imao sve što se može poželjeti na ovom svijetu, bio je duboko nesretan i tužan. U trideset i trećoj godini je umro od prevelike doze kokaina i heroina.

Izvana gledano, John je imao sve, a iznutra je bio prazan.

Izvor: Dubravka Miljković i Majda Rijavec, „Razgovori s ogledalom“

Za Akos.ba pripremio: Nedim Botić

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top