Ekonomija

Svjetski hotelski gigant AccorHotels stiže u BiH i otvara hotel u Tarčinu

Jedan od najvećih svjetskih lanaca hotela AccorHotels stiže u Bosnu i Hercegovinu, potvrđeno je za portal Novi.ba iz kompanije Orbis Group.

Hotel će biti izgrađen pod brandom MGallery by Sofitel, a radovi su već započeti u Tarčinu kod Hadžića. Otvaranje veleljepnog hotela je planirano već u septembru ove godine. Investitor je, kako saznaje Novi.ba, Tarcin International Development Company.

AccorHotels je multinacionalna kompanija sa sjedištem u Francuskoj koja ima 3.700 hotela u čak 94 zemlje svijeta, i promet koji se mjeri milijardama dolara.

Hotel i spa centar će biti izgrađeni na parceli od oko 35 hektara u Tarčinu u okolici Sarajeva, udaljen 15 minuta od Međunarodnog aerodrom. Imaće bazen, spa, fitnes centar i konferencijske dvorane. Predstavnik investitora Enes Kazazić ističe da je svjetski poznati brand odličan izbor za ovakav objekt.

– Uvjereni smo da će MGallery by Sofitel Tarcin Forest Resort & Spa biti vrhunska destinacija za goste koji vole život, prirodu i odmor – kaže Kazazić.

Iza ovog uspješnog investitora je već nekoliko uspješnih projekata poput hotela Marriot u Sarajevu, elitnog naselja Garden i objekta Dvor u samom centru Sarajeva.

Novi hotel u Tarčinu će imati 55 soba i devet vila sa privatnim vrtovima, restoran i bar.

indikator.ba

Povezani članci

Back to top button