Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Dijaspora > Svečanost u džematu IZ Bošnjaka u Minnesoti

U subotu 6. aprila u džematu Islamske zajednice Bošnjaka u Minnesoti je priređena svečana manifestacija povodom završetka trećih hatmi Kur’ana.

Svečanost u džematu IZ Bošnjaka u Minnesoti

Na ovoj svečanosti pored imama domaćina Jasmin ef. Suljkanovića, prsustvovali su Nijaz ef. Valjevčić kao gost predavač te Majid ef. Bradarić kao predsjednik džemata ICBMN. Ovoj svečanosti je prisustvovao veliki broj Bošnjaka iz drugih gradova i džemata.

Zaista prelijepa noć u džamiji ICBMN koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

Ove godine u džematu ICBMN je pročitano 12 hatmi. Svoju prvu hatmu je proučila naša vrijedna džematlijka Muhiba Hasić dok su preostalih jedanaest hatmi proučili mektebski učenici:
– Ismar Ćerimović,
– Alem Kovač,
– Elma Handžić,
– Amar Mustafić,
– Alma Turnadžić,
– Elma Džonlagić,
– Faris Čolić,
– Armin Durgutović,
– Aida Kendić,
– Armin Mahmuljin
– Jasmin Mahmuljin


Također na ovoj svečanosti smo promovirali i novog učača časnog Kur’ana a to je Asmira Ibričić. Ona je uz mnogo zelje i truda uspjela savladati arapsko pismo, da je Allah nagradi i počasti najboljim.

U džematu ICBMN-Minneapolis sve je veći broj učača Kur’ana, odnosno generacije mladih momaka i djevojaka kao što su ovi danas. Želimo čestitati mektebskim polaznicima a i ovim starijim što su ustrajali, marljivo radili i rješavali zadatke koji su pred njih postavljali u različitim periodima njihov imam Jasmin Suljkanović i muallima Nelfida Suljkanović. Molim uzvišenog Allaha da ih za to obilato nagradi.

Naravno, bilo je trenutaka kada su mislili da je nemoguće, da je preteško, ali hvala Allahu uvjeriše sebe, a i nas, da je svako djelo radi Uzvišenog moguće djelo. Allah zaista olakšava vjernicima koji su na ispravnom putu, a nema ispravnijeg puta od onoga kojim nas Kur’an vodi.
Allah mubarek svima!!!

Piše: Jasmin ef. Suljkanović

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com