Zdravlje

Surutka je najbolji lijek za jetru

Hemijski proizvedeni lijekovi opterećuju jetru, jer su strane i neprirodne materije za organizam pa se zbog toga preporučuje uzimanje surutke za vrijeme takve vrste terapije.

Minerali održavaju tonus ćelija i sprečavaju visok krvni pritisak, moždani udar, infarkt. Proteini sprečavaju osteoporozu, regulišu holesterol, zaustavljaju dejstvo zubnog plaka, povećavaju mišićnu masu, jačaju imunitet, smanjuju stres i što je veoma bitno regenerišu jetru.

Jetra je najveća žlijezda u našem organizmu i jedini je unutrašnji organ koji ima moć regeneracije. Bolesti jetre su česti uzročnici smrti, pa o njoj treba ozbiljno brinuti tokom cijelog života. Ona svakodnevno obavlja veoma brojne, složene i bitne funkcije u našim organizmima da bi nas održala u životu i zdravlju:

– ima ključnu ulogu u preradi hrane koju jedemo,

– u procesu detoksikacije, štiti nas od štetnog uticaja brojnih toksina kojima smo izloženi.

Hemijski proizvedeni lijekovi opterećuju jetru, jer su strane i neprirodne materije za organizam pa se zbog toga preporučuje uzimanje surutke za vrijeme takve vrste terapije.

Slikovni rezultatKada se sprovodi terapija za regeneraciju jetre uz pomoć surutke potrebno je u dužem vremenskom periodu svakodnevno piti surutku (od 0.5 do 1L) a pri tom izbjegavati masnu hranu, alkohol, cigarete i svake druge otrove i materije koje oštećuju jetru. Da bi se postiglo što bolje i brže izliječenje poželjno je u isto vrijeme redovno u ishrani upotrebljava i mladi sir. Najbolje ga je jesti za doručak i to na prazan stomak.

Surutka se preporučuje i za mršavljenje jer surutkini proteini pospješuju mršavljenje i utiču na povećanje mišićne mase. Pored toga daju osjećaj sitosti jer utiču na povećanje nivoa hormona koji smanjuje apetit.

zanimljivosti.net

Povezani članci

Back to top button