Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Liderstvo i menadžment > Šta uraditi onih dana kad mislite da vam ništa ne ide od ruke

Šta uraditi onih dana kad mislite da vam ništa ne ide od ruke

Znate one dane kada se probudite i imate osjećaj da ste mali, nevažni, da vam ništa ne ide od ruke?

One dane kada se upletete u kolotečinu negative i ne znate kako van iz nje i mislite da vam je gore nego ikome?

Znate te dane, zar ne?

U današnjem svijetu to i nije neobična pojava. Svakome od nas se dogodi takav dan, prije ili kasnije… Ponekad ih se zareda čak i nekoliko… I to je u redu…

Postoji noć i dan, crno i bijelo, postoje usponi i padovi i to je normalno za svakoga od nas.

Probajte samo zamisliti život koji je ravna crta. Svi nekako težimo bajci u kojoj vodimo miran život, u kojoj nema problema, neugodnih situacija, nesigurnosti…

Ali ipak… Zapitajte se za koliko bi vam takav život dosadio? Sitne nesigurnosti, problemi i svi neprijatni događaji zapravo daju boju i smisao našem životu jer oni su tu da nas podsjete na sve ono što je divno u našem životu, na čemu trebamo biti zahvalni i s čime smo sve blagoslovljeni. I naravno, da nam pokažu koliko smo mudri, vrijedni i jedinstveni.

Usponi i padovi u životu su neizbježni, ali bitno je da u ma kakvoj situaciji bili, bili na tačci uspona ili pada nikada ne smijemo zaboraviti koliko smo uistinu vrijedni, uspješni i jedinstveni. Naravno, to će biti puno lakše kad smo na tačci uspona, međutim i za tačku pada imam za vas jedan prijedlog.

Uzmite papir i olovku i ZAPIŠITE sve ono što ste postigli od početka godine do ovog trenutka.

Zapištite svako i najmanje postignuće. Znate i ono jelo koje ste prvi puta napravili odlično iz tridesetipetog pokušaja je uspjeh. Zapišite i njega. Svakog dana se podsjećajte i zapisujte stvari koje ste u ovoj godini uspjeli napraviti, a prije niste. Vraćajte se redovno vašem popisu, on će svakim danom sve više rasti. Tako kada vam se slučajno dogodi onaj dan s početka priče, podsjetit ćete se koliko ste uspješni i vrijedni. I istog trenutka osjetit ćete će bolje, to vam sa sigurnošću tvrdim.

A sada se bacite na pisanje.

Prilagođeno sa: inkubatorsrece.com

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top