Moja putovanja

Šta trebamo uraditi prije kraja ljeta?

Ako imate manje šanse da u organizam unesete dovoljno vitamina D kroz izlaganje sunčevoj svjetlosti tokom zime, počnite ga uzimati sada putem hrane i dodataka prehrani. Pitajte ljekara o dodacima prehrani i vodite računa o tome da dosta vitamina D unesete konzumirajući masnu ribu, nemasno mlijeko i jaja.

Ako imate porodičnu ili ličnu historiju raka kože, ili provodite mnogo vremena izloženi sunčevoj svjetlosti, preventivnim pregledom potražite na koži znake kožnih nepravilnosti, te posjetite ljekara i zamolite da prekontroliše Vašu kožu kako bi ustanovio da li postoje bilo kakve patogene promjene.

Brzim hodanjem možete lako sagorjeti 250 kalorija za sat vremena. Savladavanje uspona i drugi izazovi, koji idu uz planinarenje, pospješuju to sagorjevanje. I šetnja može ublažiti stres, te umanjiti rizik od srčanih oboljenja, moždanog udara, raka dojke i debelog crijeva, ojačati vaše kosti i mišiće, pomoći da regulišete težinu, i još mnogo toga.

Kupite svježe voće i povrće na pijaci. Svojstva svježih namirnica su na vrhuncu unutar nekoliko dana od berbe. Ishrana bogata svježim povrćem i voćem može pomoći preveniranju i regulisanju srčanih oboljenja, reduciranju rizika od određenih kancerogenih bolesti i povećati koncentraciju važnih vitamina i minerala u vašem organizmu.

Sadnja i njega vrta vašem organizmu donosi mnoštvo blagodati, ali i obilje lijepih, zdravih i ukusnih poslastica koje nastaju kao plodovi vašeg rada. Rad u vrtu će vam također pomoći da sagorite kalorije.

Uzmite časove tenisa, trčite, naučite plivati ​​ili se usudite otisnuti se dalje od obale u kajaku. Ne samo da ćete sagorjeti mnogo kalorija, već će aktivnosti koje ne obavljate redovno i na koje niste naviknuti povoljno djelovati na vaš mozak.

furaj.ba

Povezani članci

Back to top button