Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Službeno potvrđeno: Svinjski želatin u Choco bananicama Swisslion-Takovo

Službeno potvrđeno: Svinjski želatin u Choco bananicama Swisslion-Takovo

Na Facebook stranici SAHAF-a (Sarajevo Halal sajam) objavljen je dio konverzacije jednog konzumenta iz BiH i Aleksandra Veličkovića službenika srbijanske prehrambene industrije Swisslion-Takovo. Upit se odnosio na porijeklo želatina u vrlo traženom proizvodu Choco bananica:

***

Sent: 14. novembar 2013 9:28
To: Aleksandar Velickovic
Subject: Re: Zelatin

Poštovani gospodine Veličković,

hvala na brzom odgovoru. Pošto sam islamske vjeroispovjesti veoma mi je važno znati kojeg životinjskog porijekla je želatin koji koristite u Choco bananicama( svinjskog ili goveđeg). Na tržištu u Bosni i Hercegovini su veoma cijenjeni i zastupljeni vaši proizvodi. Kao što i sami znate u Federaciji živi većinsko Bošnjačko stanovništvo i mislim da bi bilo dobro da deklarišete porijeklo svih namirnica koje su živežne prirode.
Hvala unaprijed i srdačan pozdrav.

Aleksandar Velickovic <[email protected]> schrieb am 15:09 Donnerstag, 14.November 2013:

Poštovana,
Verovatno ću vas razočarati jer mi koristimo želatin svinjskog porekla. Nažalost od pojave bolesti “ludih krava” imali smo velikih problema u nabavci goveđeg želatina koji smo ranije koristili, tako das mo bili primorani da se preorjentišemo na svinjski. Hvala na sugestijama vezanim za deklarisanje.

S poštovanjem,
Aleksandar Veličković

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

 ***

Konstruktivno riješenje za ovaj dugogodišnji problem jest da jedan od naših domaćih proizvođača pokrene proizvodnju bananica po halal standardu.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top