Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Liderstvo i menadžment > Savjeti za podizanje samopouzdanja: Uči nove vještine i proširuj svoje znanje

Savjeti za podizanje samopouzdanja: Uči nove vještine i proširuj svoje znanje

Mnogo je stvari koje ne znaš, a svaka nova vještina koju naučimo može poboljšati naše živote. Učenje novih vještina pruža nam samopouzdanje u naše sposobnosti i počinjete da shvatate da imate sposobnosti da kontinuirano napredujete i postanete bolja osoba, a to vas motiviše da postižete još veće ciljeve. To može biti neka jednostavna vještina poput vožnje ili rada na računaru, ili nešto još kompleksnije kao što je učenje novih jezija ili studiranje sve do diplomiranja. O čemu god da se radi, učenje novih vještina svakoj osobi donosi neku korist, daje nam veću vrijednost i pomaže nam da ostvarimo naše ciljeve.

Nikada nemoj prestati s učenjem. Mnogo je onih koji su nakon škole ili univerzitetazauvijek ostavili knjigu, što je rezultiralo ograničavanjem njihovih potencijala. Istinske ljudske veličine, koje postižu čuda u svojim životima, su oni koji ostaju studenti (uče) cijelog života. Upiši se na neki novi kurs, istraživaj nova područja interesa, pročitaj neku novu knjigu ili odi na neko novo predavanje. Koju god da odabereš metodu studiranja, samo nastavi da učiš nove stvari. Tako ćeš stalno napredovati i kontinuirano povećavati svoje samopouzdanje.

Izvor: Ismail Kamdar „Best of Creation – An islamic guide to self-confidence“

Za Akos.ba preveo Mr. Fahrudin Vojić

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com