Vi ste ovdje
Home > U Fokusu > Savjet vjernicima koji gledaju utakmice Svjetskog prvenstva u kasnim satima

Savjet vjernicima koji gledaju utakmice Svjetskog prvenstva u kasnim satima

Utakmice Svjetskog prvenstva u fudbalu u Brazilu se, po našem vremenu, igraju uglavnom u terminima oko 18 sati, 21 sat i u ponoć. Svima onima koji ustaju u ponoć ili utakmice u tom terminu čekaju budni savjetujemo da, nakon gledanja utakmice, klanjaju dva rekata noćnog namaza ili odvoje nekoliko minuta za zikr – spominjanje Uzvišenog Allaha.

S obzirom da je to već iza pola 2 navečer to je zadnja trećina noći uzmajući u obzir da je zora oko pola 3. Podsjećamo da je to vrijeme za koje je Poslanik Muhammed sallallahu alejhi we sellem rekao da se naš Gospodar spušta na nama najbliže nebo i kaže: “Ko od Mene traži nešto pa da mu udovoljim? Ko od Mene traži oprosta pa da mu oprostim?”

Zato iskoristimo to mubarek vrijeme i očistimo nijjet da ne ustajemo samo da gledamo utakmicu već da damo dio svog vremena i za sebe robujući Gospodaru koji nas je stvorio i sve što imamo dao i omogućio nam da živimo kao muslimani. Gospodar naš neće odbiti dovu onoga ko mu se iskreno obrati. Uzvišen je Allah Plemeniti!

 

Ne dozvolimo da nas prokleti šejtan zavara i učini nam teškim da klanjamo makar dva rekata nafile, u trajanju barem 5 minuta, nakon što smo gledali više od 90 minuta utakmice.

 

 

 

AKOS admin team

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top