Vi ste ovdje
Home > Ostalo > Obavijesti > Sarajevo: “Trka za demokratiju – 15. juli“ imaće i humanitarni karakter

Sarajevo: “Trka za demokratiju – 15. juli“ imaće i humanitarni karakter

U subotu, 15. jula s početkom u 10 sati na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu održaće se “Trka za demokratiju – 15. juli”, kratka trka humanitarnog karaktera. Generalni sponzori trke Ambasada Republike Turske u BiH, Turkish Airlines – Predstavništvo u BiH i ZiraatBank, po prvi put pripremaju trku za sve generacije, kojom se želi ukazati na bitnost društvene solidarnosti i humanosti, te će nekoliko bh. građanki i građana koji imaju potrebu dobiti invalidska kolica, prenosi Anadolu Agency (AA).

Želeći da istaknu značaj društvene solidarnosti i humanosti i da pomognu bh. građanima, generalni sponzori “Trke za demokratiju – 15. juli” u saradnji s udruženjima Pomozi.ba i Balkanska platforma inkluzije, organizacijama civilnog društva koje aktivno djeluju na polju humanitarnog rada u BiH, a na osnovu njihovog istraživačkog rada na terenu odabrani su dobitnici invalidskih kolica koja će im biti dodijeljena na sam dan trke.

Okupljajući predstavnike svih generacija, cilj trke je slanje poruke podrške svim narodima širom planete koji promovišu vrijednosti mira, demokratije, solidarnosti i humanosti.

Dužina staze, koja vodi kroz Vilsonovo šetalište, je 3,5 kilometara. Start i cilj su ispred Ambasade Republike Turske, a očekuje se oko 500 učesnika. Učešće je besplatno, a donja starosna granica je deset godina.

Pobjednicama u muškoj i ženskoj konkurenciji sponzori trke: Ambasada Republike Turske u Sarajevu, Turkish Airlines – Predstavništvo u BiH, ZiraatBank, TIKA, Institut Yunus Emre i Grad Istanbul, pripremili su vrijedne nagrade i poklone. Nagrade za prva tri mjesta iznose 1.000, 500 i 250 KM u obje konkurencije, a za prvoplasirane Turkish Airlines je pripremio i poklon avio karte za bilo koju destinaciju u Republici Turskoj.

Svi zainteresovani mogu jednostavno učestvovati na ovoj humanitarnoj trci. Dovoljno je doći na štand i preuzeti startni broj, i to 14. jula od 16 do 20 sati na štandu u BBI Shopping Centru na trećem spratu i 15. jula od devet do 9.45 sati u zoni starta, odnosno cilja trke. Takmičari će dobiti specijalnu poklon majicu prilikom podizanja brojeva kao i osvježenje pri prolasku kroz cilj.

 Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top