Brak i porodicaVijesti iz zemlje

Sarajevo: Raspisani javni pozivi za prijem djece u vrtiće

- Ministarstvo za odgoj i obrazovanje obavještava da je JU "Djeca Sarajeva" raspisala javni poziv za upis djece u vrtiće za školsku 2021/2022.

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo saopćilo je da su raspisani javni pozivi za prijem djece u sarajevske vrtiće, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Ministarstvo za odgoj i obrazovanje obavještava da je JU ‘Djeca Sarajeva’ raspisala javni poziv za upis djece u vrtiće za školsku 2021/2022, uključujući: Javni poziv za redovan prijem djece u cjeloviti razvojni program u školskoj 2021/2022. godini i Javni poziv roditeljima/starateljima djece obaveznika predškolskog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo za prijavu i upis djece u vrtiće JU ‘Djeca Sarajeva’ i osnovne škole u kojima se realizira obavezni program za školsku 2021/2022. godinu“, navodi se u saopćenju.

Ovom prilikom, informišu da su za školsku 2021/2022. počeli s radom i sljedeći vrtići:

“Vrtić ‘Bulbuli’ u organizacionoj jedinici Stari grad, za upis djece u cjeloviti razvojni program za mješovitu grupu od 6 mjeseci do 3 godine života i mješovitu grupu djece od 3 godine do polaska u školu, Vrtić ‘Vjeverica’, u organizacionoj jedinici Novi Grad, za upis djece u cjeloviti razvojni program za odgojnu grupu uzrasta 1-2. godine, odgojnu grupu uzrasta 2-3. godine života, odgojnu grupu u 4. godini života, odgojnu grupu u 5. godini života, odgojnu grupu u 6. godini života, Vrtić ‘Umihana Čuvidina’, u organizacionoj jedinici Novi Grad, za upis djece u cjeloviti razvojni program za odgojnu grupu uzrasta 1-2. godine života, odgojnu grupu uzrasta 2-3. godine života, odgojnu grupu u 4. godini života, mješovitu grupu djece od 3. godine do polaska u školu, kao i vrtići ‘Bulbuli’ i ‘Vjeverica’ za upis djece u obavezni program“, navodi se.

Kako je saopćeno iz Službe za protokol i press KS, više informacija može se pronaći na stranici https://www.djecasarajeva.edu.ba/javni_pozivi/.

akos.ba

Povezani članci

Back to top button