Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Sajam namještaja INTERIO privukao veliki broj posjetilaca

Sajam namještaja INTERIO privukao veliki broj posjetilaca

– Na sajmu izlaže više od 70 kompanija, a ono što je na prvi pogled očigledno jeste da je Centar Skenderija uspio oživjeti sajam, koji je ne tako davno bio pred gašenjem

Ovogodišnji 35. po redu Međunarodni sajam namještaja unutrašnjeg i vanjskog uređenja, te prateće industrije INTERIO, koji se u Centru Skenderija u Sarajevu održava od 14. do 18. marta privlači veliki broj posjetilaca, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na sajmu izlaže više od 70 kompanija, a ono što je na prvi pogled očigledno jeste da je Centar Skenderija uspio oživjeti sajam, koji je ne tako davno bio pred gašenjem. S obzirom da je drvna industrija jedna od najbitnijih privrednih grana Kantona Sarajevo, svakako može radovati činjenica da se INTERIO polako, ali sigurno vraća u centar pažnje. Izlagači su zadovoljni onim što su postigli u proteklim danima, a nadaju se i da će posljednjeg dana u nedjelju posjeta biti velika. Za sve koji su zainteresovani važno je napomenuti da je ulaz besplatan.

Ove godine je ostvarena i saradnja sa fakultetima Univerziteta u Sarajevu te su posjetioci sajma mogli pogledati i izložbu u organizaciji Akademije likovnih umjetnosti, Mašinskog, Arhitektonskog i Šumarskog fakulteta. Među mnogobrojnim štandovima, osim kompanija koje se bave preradom drveta i proizvodnjom namještaja, bio je i onaj Srednje škole za okoliš i dizajn iz Sarajeva.

INTERIO je renomirana i visokokvalitetna tradicionalna međunarodna specijalizovana manifestacija na kojoj je u proteklim godinama izlagalo više od 500 kompanija, a sajam je posjetilo više od pola miliona ljudi.

Na INTERIO-u su prezentovani sljedeći proizvodi i usluge: namještaj svih vrsta, kompletna oprema za unutrašnju dekoraciju stambenih i poslovnih prostora, rasvjeta, podovi, podne prostirke, strojevi i alati za šumsku i drvnu industriju, oprema za zaštitu šuma, oprema za projektovanje u šumarstvu, mašine i alati za obradu drveta, repromaterijal za drvnu industriju, namještaj i oprema za vanjsko uređenje, podne obloge, rasvjeta, baštenska galanterija, baštenski namještaj, bazeni i oprema za bazene…

Paralelno s INTERIO-m u Centru Skenderija od 15. do 17. marta održava se i Gast Fest. Riječ je o prvom reginalnom sajmu ugostiteljstva.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top