Kulinarstvo

Recept: Rolat od povrća

Sastojci:

200 g smrznutog graška

200 g mrkve

200 g krompira

200 g jabuka

1 limun

6 kašika majoneze

7 kašika kisele pavlake

250 ml supe od povrća

20 g želatina(goveđeg naravno)

5 jaja

1 crvena paprika

1 veza peršunovog lista

biber

so

 

Priprema:

Jaja kuhati 10 minuta na tvrdo, staviti ih u hladnu vodu i pustiti da se ohlade, a zatim oguliti.
 
Kockice mrkve, graška i krompira kuhati odvojeno u slanoj vodi dok ne omekšaju pa ih izvaditi iz vode i ostaviti da se ohlade u
potpunosti.
 
Povrće i jabuke staviti u veliku zdjelu.

 
Majonezu pomiješati s kiselom pavlakom, sa soli i biberom i preliti preko povrća pa dobro promiješati.

 
Supu od kuhanog povrća pomiješati sa želatinom i otopiti na niskoj temperaturi pa pomiješati sa smjesom u zdjeli.

 
Ostaviti da se ohladi pa razvući u pravougaonik na odgovarajućoj foliji na radnoj ploči.

 
U sredinu poredati skuhana jaja i urolati.

 
Ostaviti u frižider preko noći da se ohladi i stegne.

 
Rolat servirati na pladnju i ukrasiti ga crvenom paprikom i peršunovim lišćem.
 
 
domaci-recepti.blogspot.com
  •  Pažnja: Ukoliko želite redovno pratiti portal Akos.bA, molimo podržite rad našeg medija like-om na našu FB Fanpage stranicu. Hvala!

Povezani članci