Recept dana: Brzo&Fino kari piletina
Priprema 10 – 15 min
Kuhanje
15 – 20 min
Serviranja
4 porcije
Sastojci:
2 kašike gustina
2 kašike soja sosa
1 šolja mlijeka
1 šolja Brzo&Fino vhrnja za kuhanje 20% m.m.
1 kašika putera
450g pilećih prsa, izrezanih na kocke
2 češnja bijelog luka, propasiran
1 kašičica karija u prahu
1/2 kašičice đumbira
4 šolje zamrznutog miješanog povrća
1 šolja svježe sjeckanog paradajza ili iz konzerve
1/2 šolje jogurta
2 kašike prženog i sjeckanog kikirikija
Priprema:
Umutite gustin i soja sos u mlijeko i vhrnje. Ostavite sa strane.
U većoj tavi na puteru propržite piletinu, bijeli luk, kari i đumbir; dinstajte 2 minute, okrećući piletinu dok ne porumeni. Dodajte povrće; pokrijte i kuhajte 3 minute ili dok se povrće ne odmrzne. Dodajte mješavinu mlijeka i Brzo& Fino vhrnja i kuhajte još 5 do 10 minuta dok se umak lagano ne zgusne. Uklonite s vatre, umiješajte komadiće paradajza i promiješajte.
Pospite prženim komadićima kikirikija i prelivom od jogurta.
Poslužite!
Savjet:
Zagrijte tavu prije dodavanja putera, za bolji okus i teksturu pečene piletine.
Brzo&fino Akos.ba