Vi ste ovdje
Home > U Fokusu > Razvojna grupa za konvertite u islam

Razvojna grupa za konvertite u islam

Grupa se sastaje dva puta mjesečno. Prvi susret predvođen je za 20. septembar. Učešće je besplatno.

U drugoj polovini septembra, u prostorijama Trogledala u Sarajevu, predviđen je početak rada razvojne grupe za konvertite u islam. Grupa je namijenjena svima koji su u skorijoj ili daljoj prošlosti došli u dodir sa islamom, i otvoreni su za nova iskustva, te rad na sebi, kroz rad u grupi. Cilj grupe je pružiti socio-emocionalnu podršku prisutnima, kao i siguran, prihvatajući i podržavajući prostor za razvoj i razmjenu iskustava o izazovima sa kojima se članovi susreću.

Odgovornost učesnika je u aktivnom učešću i odgovornom prisustvu, vodeći računa o svojim, ali i potrebama drugih. Odgovornost voditelja je obezbijediti privatnost i zaštitu identiteta prisutnih, sigurno i poticajno okruženje, u kojem svaki učesnik može doći do izražaja, te psihoedukacija ukoliko je potrebno.

Grupa se sastaje dva puta mjesečno. Prvi susret predvođen je za 20. septembar. Učešće je besplatno, uz obaveznu najavu dolaska, najkasnije dva dana prije susreta. Voditeljica grupe je Ozrenka Kadrić, psiholog sa iskustvom u individualnom i grupnom radu. Maksimalan broj prisutnih je 7, a minimalan 3. Informacije, upiti i prijave: [email protected].

Fb page: Trogledalo

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top