Književni kutak

Radionica kreativnog pisanja u prostorijama Biblioteke ”Behram-beg”

U prostorijama Biblioteke ”Behram-beg” 29. 04. 2019. godine održana je radionica kreativnog pisanja. Radionica je bila podijeljena u dva dijela: prvi je bio kratki uvod o definisanju i historijatu pojma kreativno pisanje dok je u drugom dijelu bio fokus na kratkom pisanju učesnika radionice.

Učesnici ove prve radionice bile su učenice i učenici Behram-begove medrese i dviju tuzlanskih gimnazija – Gimnazija ”Meša Selimović” i Gimnazija ”Ismet Mujezinović”.

Pored ovih škola bile su pozvane i druge da uzmu učešća u radionici, ali zbog već zauzetih termina (ekskurzije, takmičenja i sl.) nisu bile u prilici da realiziraju ovaj projekat s nama. Naravno, iskazujemo obostran interes da nastavimo s ovim aktivnostima.

Radionicu je vodio književnik i uposlenik naše biblioteke Sead Husić.

Ono što posebno raduje je interes iskazan od strane učesnika i njihovo aktivno učestvovanje u kreiranju same radionice. Mogli su po vlastitom izboru ili već planiranom odabrati kratku crticu o kojoj će pisati. Na kraju radionice pročitani su radovi. Koristimo se prilikom i zahvaljujemo učesnicima i direktorima škola koji su pokazali interes za ovakvu radionicu kojom se kod mlade populacije jača i izgrađuje svijest o čitanju i pisanju.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button