Vijesti iz zemlje

Prevencija i borba protiv narkomanije u Sanskom Mostu

Savez bošnjačkih nevladinih organizacija Bosne i Hercegovine pod vođstvom predsjednika ovog saveza, Mirsada Spahića, zajedno sa Medžlisom Islamske zajednice Sanski Most inicirao je i provodi projekat pod nazivom “Prevencija i borba protiv narkomanije u Sanskom Mostu’’.

Ovaj projekat se provodi u saradnji sa prosvjetnim radnicima, općinskim vlastima, Centrom za socijalni rad, Domom zdravlja, Općom bolnicom, nevladinim udruženjima iz Sanskog Mosta, te pridruženim članicama saveza-Omladinskim centrom „Atis“, AKOS ‘’Most’’, Exit Media, Mrežom mladih Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most, i Klubom ekstremnih sportova „Kondor“.

U sklopu pomenutog projekta, na temu ‘’Pobjedimo narkomaniju’’ održana je javna tribina i razgovor u gradskoj dvorani u Sanskom Mostu, gdje su se mladima obratili predsjednik Saveza, Mirsad Spahić, načelnik općine Faris Hasanbegović, a ispred policije govorila je Merima Mušić. O iskustvima i životnoj borbi protiv droge, govorili su i bivši ovisnici ispred Centra za bolesti ovisnosti iz Sarajeva, predsjednik kluba ‘’Neovisnost’’ Senad Biberović, te sekretar Ibrahim Halilović.

Predsjednik Saveza bošnjačkih NVO, Mirsad Spahić kazao je kako je zahvalan na podršci koju su u realizaciji ovog projekta pružili firme: „Sarajevo osiguranje“, „Gradska dvorana“, „KVIM Kompany“, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK, kao i Meho Batić predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola u Sanskom Mostu. Cilj projekta ‘’Prevencija i borba protiv narkomanije’’ je podizanje svijesti o opasnosti i štetnosti narkomanije, te stvaranje širokog fronta onih koji će sistemski raditi na prevenciji, suzbijanju i borbi protiv ove pošasti.

Ono što treba naglasiti je da pomenuti centar, odnosno Klub ‘’Neovisnost’’ besplatno nudi rehabilitaciju i resocijalizaciju ovisnika o drogasma, ali isto bitno je istaćida će predstavnici Saveza bošnjačkih nevladnih organizacija biti na raspolaganju za savjet i svaki vid pomoći kada se radi o ovom problemu.

Aks.ba

Povezani članci

Back to top button