Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Liderstvo i menadžment > Prestanite komplikovati svoj život

Prestanite komplikovati svoj život

Postoje specifične discipline i načini gledanja na svijet koje morate shvatiti prije nego što se može probuditi u jednostavnijem i sretnijem životu, piše portal marcandangel.com. Kao što je Einstein jednom rekao:

„Unutar nereda, pronađi jednostavnost; unutar razdora, pronađi sklad; unutar teškoće, pronađi priliku.“

Ponekad nam se život čini složenijim nego što jest. Zalijepimo vlastitu sreću za neki cilj i onda ga tražimo kroz mnoge pogrešne načine i na svim pogrešnim mjestima. Naravno, ne morate da ovako živite. Ako se ovako osjećate, došlo je vrijeme da pojednostavite neke stvari u svom životu. Došlo je vrijeme za provjetravanje i vraćanje na osnove.

Pojednostavljivanje nije siromaštvo, to nije minimalistički način života. Samo morate efikasno nanovo postaviti vlastite prioritete u svom životu, te početi koristiti svoje vrijeme u skladu sa tim prioritetima. Manje je zaista više. Umjesto dodavanja, poboljšajte svoj život oduzimanjem. Riješite se nepotrebnih, negativnih uticaja i otrovnih odnosa. Postoji velika razlika između onoga šta želite i šta vam je potrebno, te između onoga što je pretjerano i onoga što je nužno za vas i vašu sreću.

Upitajte sami sebe:

• Šta želim?
• Šta mi je potrebno?
• U čemu pretjerujem?
• Šta mi je nužno za sreću?

Za Akos.ba preveo: Jasmin Mujakić

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top