Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Liderstvo i menadžment > Premjestite prepreke u životu iza sebe

Premjestite prepreke u životu iza sebe

Nema čovjeka koji se u životu ne susreće s preprekama. One su dio našeg puta. One nam govore da se nešto vrijedno nalazi iza njih, nešto za što se vrijedi boriti.

One nam govore da u nama postoji neki potencijal koji je stvoren za to da ih nadvlada, da ih ostavi iza sebe. Prepreke su put koji nam govori da moramo dublje kopati u sebe da bismo došli do maksimuma našega potencijala.

Prepreke su znak da se moramo suočiti sa svojim negativnim osjećajima. Naime nikome nije drago da se nešto nalazi između njega i njegovog cilja. Posljedica toga često znaju biti negativni osjaćaji straha, zabrinutosti, sumnje u sebe, samosažaljenja, depresije kao i mnogi drugi. No postoji i drugi scenarij ukoliko na prepreku pogledamo kao izazov tada nam prepreka može probuditi i osjećaj zahvalnosti, zahvalnosti što uopće imamo mogućnost postavljanja i ostvarivanja ciljeva.

Prepreke su znak da se moramo suočiti sa svojim negativnim mislima. Kada se susretnemo s preprekama onda kreće lavina negativnizma u našim mislima.

  • Zašto se baš “sada” ta prepreka morala dogoditi?
  • Zašto se baš “meni” morala naći na putu?
  • Zašto nemam ljude koji će mi pomoći otkloniti tu prepreku?

Pitanja je još bezbroj i sva su ona tu da se posloži mozaik negativnosti.

No prepreke su i znak da možemo biti veći od sudbine, i da možemo biti jači od okolnosti. Ne trebamo se bojati negativnih osjećaja, niti se ukopavati negativnim mislima pred preprekom. Možemo pronaći u sebi onu snagu što se zove vjera u ostvarivanje cilja i pobjede. Gledajmo iza i iznad prepreke – to je sva tajna uspjeha. S njome ćete premjestiti sve prepreke u životu iza sebe i nastaviti ići prema svome cilju. Ako i dođu nove prepreke sve to možete ponoviti ispočetka.

Gledajte prepreke iza sebe!

Piše: Mario Žuvela

savjetnikuspjeha.com

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top