Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Ostale aktivnosti > Predstavnici AKOS-a učestvovali na 23. Skupštini FEMYSO u Dablinu

Predstavnici AKOS-a učestvovali na 23. Skupštini FEMYSO u Dablinu

femyso dublin

Tokom vikenda 12. i 13. oktobra 2019. je u glavnom gradu Irske, Dablinu, održana 23. redovna godišnja skupština Foruma europskih muslimanskih omladinskih i studentskih organizacija (FEMYSO) koja je ujedno bila i izborna. 

Skupštini je prisustvovalo više od stotinu delegata pridruženih članica FEMYSO, članova Upravnog i Izvršnog odbora, gostiju i zvanica. Tokom dvodnevnog zasjedanja Skupština je razmatrala i usvojila izvještaj o radu za 2018. I 2019. godinu, usvojene su izmjene i dopune Statuta FEMYSO, izabrani novi članovi Upravnog i Izvršnog odbora kao i novi predsjednik organizacije.

Skupu su prisustvovali predstavnici članica iz: Albanije, Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Finske, Francuske, Njemačke, Mađarske, Irske, Italije, Sjeverne Makedonije, Poljske, Španije, Švedske, Velike Britanije, Holandije i Švicarske.

Za novog predsjednika FEMYSO izabran je Aburahman Rizk iz Velike Britanije, dosadašnji član Izvršnog odbora.

Članovi AKOS-a, kao stalne pridružene članice FEMYSO, Sedad Dedić i Esed Ivojević su učestvovali u radu Skupštine kao delegati AKOS-a. 

Sedad Dedić je na izborima za članove Upravnog odbora izabran za člana tog upravnog organa FEMYSO na mandatni period od četiri godine zajedno sa još deset članova.

Prošla sjednica Skupštine FEMYSO je održana u Sarajevu a domaćin je bio AKOS.

https://akos.ba/u-sarajevu-odrzana-skupstina-foruma-europskih-muslimanskih-i-studentskih-organizacija/

Domaćin ovogodišnje skupštine je bio Islamski kulturni centar u Irskoj sa sjedištem u Dablinu.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top