Književni kutak

Predstavljena knjiga “Priručnik islama za odrasle” autora dr. Mirze Mešića

U Islamskom centru u Zagrebu promovirana je knjiga “Priručnik islama za odrasle”, autora mr. sc. Mirze ef. Mešića.

Pomotori knjige, osim autora, bili su prof. dr. Nusret Isanović, prof. dr. Dina Sijamhodžić-Nadarević i prof. dr. Nezir Halilović.

Obraćajući se prisutnim, prof. dr. Nusret Isanović, koji je bio i recenzent knjige, kazao je da je puna sala na promociji produkt uzajamne ljubavi Mirze i njegovih džematlija. 

– Knjiga je namijenjena odraslim osobama koje tragaju za osnovnim informacijama vezanim za islam. Kolega Mirza temelji ovu knjigu na dva bitna iskustva: jedno iskustvo koje je temeljeno na izvorima islama – Kuranu i hadisu i na vlastitom vjeroučiteljskom, intelektualnom iskustvu. Knjiga otvara pitanja koja su fundamentalna pitanja islama i Mirza na njih odgovara na jedan jasan, lahko usvojiv način – naveo je dr. Isanović.

Mr. Mirza Mešić je izrazio zahvalnost svima koji su prisustvovali ovoj promociji.

– Hvala Allahu, dž.š., što me počastio i nadahnuo i dao mi snagu da priredim ovo štivo. Prva promocija je bila evo ovdje, u našoj Zagrebačkoj džamiji, i zaista sam iznenađen brojem mojih džematlija koji su prisustvovali večerašnjoj promociji. Još uvijek sam pod dojmom, pod jakim emocijama. Sretan sam i iznenađen. To je berićet čistoga nijeta i dove Gospodaru svjetova – kazao je on.

Sav novac zarađen prodajom knjige, Mešić je ukakufio za renoviranje podnog grijanja Zagrebačke džamije. 

(Preporod.info)

Povezani članci

Provjerite također
Close
Back to top button