Književni kutak

Predstavljamo Vam: Knjiga o Allahu, autora Hajrudina Tahira Ahmetovića

“Knjiga o Allahu” autora Hajrudina Tahira Ahmetovića pruža detaljan uvid u Allahova lijepa imena, jačajući čitateljevu vjeru i razumijevanje. Kroz pojašnjenje Allahovih imena, čitatelji će otkriti posebnu ljubav prema svom Gospodaru i povećati svoju pokornost Njemu.

Najbolji način da čovjek spozna svoga Gospodara jeste spoznaja Njegovih lijepih imena i jedinstvenih atributa. Kroz tu spoznaju čovjek će zavoljeti svoga Stvoritelja, priznat će Njegovu veličinu i obožavat će Ga strahom i nadom, samo Njemu Jednom iskreno vjeru ispovijedajući. Time će se uspostaviti monoteističko robovanje i postići osnovni cilj zbog kojeg je čovjek stvoren: “

A džine i ljude nisam stvorio osim da Mi robuju.” (Ez-Zarijat, 7) Iz pogovora dr. Safeta Kuduzovića

“Knjiga o Allahu” od Hajrudina Tahira Ahmetovića nije obična knjiga; to je putovanje koje vas vodi do dubljeg razumijevanja vašeg Gospodara kroz Njegova lijepa imena. Autor prepoznaje važnost poznavanja Allahovih imena i svojstava te kako ona direktno utječu na naše živote, oblikujući našu vjeru, strah, ljubav i odnos prema Allahu.

Hajrudin Tahir Ahmetović podijelio je knjigu na uvod i osam poglavlja, svako poglavlje temelji se na skupini Allahovih imena i njihovom utjecaju na naš život. Čitatelji će otkriti iskrenu ljubav prema Allahu, naučiti o istinskom osloncu na Allaha, razumjeti strah od Allaha, i mnogo više.

Kroz pažljivo strukturirane odjeljke, učenjaci i laici pronaći će vodič za bolje razumijevanje svoje vjere i dublje povezivanje sa svojim Gospodarom. Ova knjiga je ne samo izvor znanja, već i inspiracija za sve one koji teže boljem razumijevanju Allaha i njihove vjere.

“Knjiga o Allahu, kroz pojašnjenje Allahovih lijepih imena, detaljnije te upoznaje s tvojim Gospodarom i Stvoriteljem, Uzvišenim Allahom, jača tvoju vjeru i povećava tvoju pokornost Njemu. Allahovom dozvolom, putem ove knjige obožavat ćeš Gospodara svoga jasno, sa znanjem, veličati Ga, slaviti i hvaliti kako samo Njemu dolikuje.

Ovom knjigom, knjigom o Allahu, zavoljet ćeš još više svoga Gospodara te osjetiti slast te ljubavi, kao što ćeš povećati i svoj strah prema Svevišnjem Allahu, oslonac i nadu u Njega, popraviti svoju iskrenost u djelima kojima Ga obožavaš i svoje srce vezati samo za Njega Uzvišenog! Ovu knjigu o svome Gospodaru, pisao sam dugo, desetak godina sam skupljao materijal za nju, dodavao, brisao, ispravljao i za nju se vežu moji najljepši dani i noći pa čak i moji snovi.

Milostivog Allaha molim Njegovim lijepim imenima i uzvišenim svojstvima da ovo djelo učini iskrenim samo radi Njegovog lica i da mene i ovo djelo učini sebebom/sredstvom mnogima da Njega Svevišnjeg bolje spoznaju, upoznaju, zavole i sa ibadetom požure ka Njemu te da nas sve sastavi kod Sebe, u Svome zadovoljstvu, u Džennetu Firdevsu!” – Hajrudin Tahir Ahmetović, iz predgovora.

Knjigu možete naručiti na: 062/737-703

akos.ba

 

Povezani članci

Back to top button