Dijaspora

Predstavljamo vam: Fudbalski klub SV BKC Bosna-Hercegovina iz Frankfurta

SV BKC Bosna-Hercegovina je u usponu, a čine ga mnogi pojedinci puni motivacije i ubjeđenja da će posvećenim radom i s igračima iz 11 različitih nacija postići zapažene rezultate. Luka je u u kojoj se usidravaju i igrači iz bosanskohercegovačke Premijer lige.

Fudbalski klub SV BKC Bosna-Hercegovina iz Frankfurta,ustanovljen u maju 1992. godine, obilježio je važan jubilej, 30. godina uspješnog rada!

Obilježavanju ovog historijskog dana prethodile su temeljite pripreme, koje su trajale četiri mjeseca.

Na sam dan obilježavanja dana 19.06.2022, 64 osobe su se brinule da sve protekne u najboljem redu.

Posjetioci na svečanosti su bili najvisi zvaničnici grada Frankfurta nadležni za razvoj sporta, te funkcioneri Fudbalskog gradskog saveza, kao i čelnici Fudbalskog saveza pokrajine Hessen. Pored zvaničnika, na obilježavanje su bili pozvani i svi sponzori, njih 41, kao i konzularno predstavništo Bosne i Hercegovine iz Frankfurta, te predstavnici prijateljskih klubova.

Pored službenog dijela programa u kome je upriličena predaja poklona i upućene najviše pohvale zvaničnika grada i Fudbalskog saveza na adresu rukovodstva Kluba za primjeran i veoma uspješan rad, mnogobrojni posjetioci su imali priliku i da uživaju u nogometnom turniru, kao i u muzičkom dijelu programa.

Rukovodstvo kluba je u svom obraćanju izrazilo duboku zahvalnost svim dosadašnjim pomogačima i aktivistima, naglasivši da je fokus Kluba na budućnosti.

Ovom prilikom, predstavljen je trogodišnji plan, koji ima za cilj da Klub u svim uzrastima ima barem po jednu ekipu koja će se takmičiti u prvenstvima.

– Ovime šaljemo poruku da je rad sa mladima jedan od naših najvećih prioriteta, te da pored 80ak seniora imamo i 90 omladinaca, koji danas nose dres SV BKC Bosna-Hercegovina, je samo početak nagoviještene klubske širine. Ovo govori i da će prva i druga ekipa imati permanentno pojačanje iz sopstvenog podmladka – kazali su iz Kluba.

U 30 godina djelovanja SV BKC Bosna-Hercegovina se, i pored 140 fudbalskih klubova koji se takmiče u regiji Frankfurta, popeo u TOP 10 ekipa ove duge ljestvice.

– SV BKC Bosna-Hercegovina je u usponu, a čine ga mnogi pojedinci puni motivacije i ubjeđenja da će posvećenim radom i s igračima iz 11 različitih nacija postići zapažene rezultate. Luka je u u kojoj se usidravaju i igrači iz bosanskohercegovačke Premijer lige. Podsjetimo i da je fudbalski klub kome je grad Frankfurt za korištenje izgradio novi fudbalski kompleks i tako Klub nagradio za značajan društveni i sportski doprinos – naglasili su iz Kluba.

Prema mišljenjima stručnjaka, SV BKC Bosna-Hercegovina iz Frankfurta je najuspješnijih fudbalski klub bosanskohercegovačke dijaspore, što je dokaz da je 30 godina djelovanja dalo rezultate.

akos.ba