Vi ste ovdje
Home > Obrazovanje i odgoj > Brak i porodica > Prednosti ranog majčinstva: 20 dobrih razloga da postanete mlada mama

Prednosti ranog majčinstva: 20 dobrih razloga da postanete mlada mama

Otkrivamo vam zašto bi porođaj i podizanje djeteta u ranim dvadesetim mnoge mlade mame trebalo da smatraju velikom prednošću.  Starosna granica za rođenje djece svake godine odmiče i pomjera se sve dalje. Statistika iz 1970. godine pokazuje da je prosječna godina za rođenje djetata bila 21, dok se prošle godine statistika pomjerila na čak 26 godina, što je i dalje previše rano za mnoge mlade karijeristkinje, piše portal Yumama.

Iako često možete čuti kako djevojke smatraju dvadesete dobom koje treba posvetiti samo sebi – karijeri, putovanjima – trebalo bi ipak da budete jako ponosne na činjenicu da ste te godine potrošile na podizanju djeteta, a evo i par razloga zašto:

1. Imate dovoljno energije da se izborite sa svim zahtjevima

2. San vam nije toliko neophodan kada ste mlađi. Možete vrlo lahko izaći na kraj s bebom koja se u ranoj fazi života često budi u toku noći, a da pritom cio naredan dan provedete aktivni uprkos neprospavanoj noći.

3. Vjerovatno ćete biti jedina djevojka u svom krugu prijatelja koja ima bebu u ovim godinama, što znači da će vaša beba biti privilegovana čestim posjetama i malim znakovima pažnje.

4. Vaša djeca će doživeti lijepe trenutke i uspomene sa vašim roditeljima.

5. Zbog vašeg ranog porođaja, vaši roditelji će takođe biti dovoljno mladi da se uključe i pomognu oko djeteta pružajući savjete i pomoć kad god vam je to potrebno.

6. Vrlo je vjerovatno da će vaša djeca upoznati pradedu i prananu, družiti se sa njima kroz svoje djetinjstvo.

7. Vaše tijelo će se mnogo lakše i uz minimalan napor vratiti u prvobitnu formu nakon porođaja.

8. Mnogo su manje vjerovatnoće da ćete imati probleme sa plodnošću.

9. Ukoliko se i desi da upadnete u probleme slične prirode, imaćete vremena da isprobate sve opcije i mogućnosti da se ostvarite kao majka.

10. Bićete među najmlađim mamama djece iz obdaništa i time će vam biti mnogo prijatnije da stupite u kontakt sa vaspitačicama sličnih godina, koje će za uzvrat osjećati istu slobodu da vam istaknu neke nedostatke i probleme ukoliko oni postoje.

11. Možete da budete sigurni da ćete postati nana i imati snage da pomognete svom djetetu isto kao što su i vaši roditelji vama.

12. Mnogo je manje pritiska iz okruženja. Jedna od glavnih prednosti ranijeg porođaja jeste i to što ćete moći da donosite bilo kakve odluke u vezi odgoja ili usmjerenja vašeg djeteta bez dodatnog pritiska iz okoline ili gubljenja vremena na upoređivanju kako drugi to rade.

13. Vaše tijelo će biti sposobno da se iznese sa svim izazovima. Bićete mnogo flesibilniji, moći ćete da se naginjete nad kadom bez brige da ćete se možda ukočiti i obavljati slične radnje sa lahkoćom.

14. Kada dijete odrasta sa mladim roditeljima, često se ne isključuje iz razgovora o budućnosti porodice, finansijskim poteškoćama i žrtvama, na taj način mogu da nauče vrlo značajne lekcije o životu.

15. Kada vaše prijateljice budu u drugom stanju, vi ćete biti prva osoba kojoj će se obratiti za savjet.

16. Kada postanete majka, vaši prioriteti se mjenjaju za 180 stepeni. Kada rodite u dvadesetim, imate dovoljno vremena da okrenete novi list u kom god pravcu želite da otpočnete novi život, napravite nove poslovne planove ili investicije…

17. Iako niste toliko pridavali značaj tome u ranijim godinama, kada vam kažu da ste jako mladi sa trideset, osjećaćete se sjajno.

18. Nećete nikada biti u prilici da razmišljate o tome da li ćete moći da imate djecu kasnije.

19. Kada djeca krenu svojim putem u životu, imaćete samo 40 godina i moći ćete da uživate u slobodi na mnogo uzbudljiviji način – možete obnoviti brak, putovati na egzotične destinacije, pokrenuti novi biznis koji ćete moći da održavate u daljim godinama.

20. Imate mnogo više vremena da uživate u majčinstvu.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com