Vijesti iz zemlje

Potpisani ugovori o podršci: Ministar Ramić s predstavnicima vjerskih zajednica

Ugovori se odnose na kandidirane projekte na javne pozive, a koji će biti realizirani u povratničkim sredinama, od izgradnje vjerskih objekata, edukacije i obrazovanja mladih do različitih manifestacija u povratničkim mjestima

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, muftija banjalučki Nusret-ef. Abdibegović, muftija goraždanski Remzija-ef. Pitić, predstavnik Muftijstva tuzlanskog Muamer Zukić i župnik župe Sveti Dominik Goražde Josip Tadić potpisali su ugovore o podršci ovim vjerskim zajednicama.

Ugovori se odnose na kandidirane projekte na javne pozive, a koji će biti realizirani u povratničkim sredinama, od izgradnje vjerskih objekata, edukacije i obrazovanja mladih do različitih manifestacija u povratničkim mjestima.

„Ministarstvo pruža konkretnu podršku radu vjerskim zajednicama. Podrška je u kontinuitetu medžlisima, muftijstvima, a kako znamo i općinama iz kojih dolazimo. Očekujemo da će ovaj trend biti nastavljen i uspješniji u narednim godinama, za dobrobit ljudi koji tamo žive. Bosne i Hercegovine itekako ima u Banjaluci, Goraždu, Foči i drugim lijepim krajevima naše lijepe domovine“, kazao je muftija banjalučki Nusret-ef. Abdibegović

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica nastavlja podršku vjerskim zajednicama, čime žele popraviti i kvalitet vjerskog života u povratničkim mjestima.

akos.ba

Povezani članci

Back to top button