Vijesti iz zemlje

Podrške djeci oboljeloj od raka na području Tuzlanskog kantona

Ahmedina Smajlović studentica Odsjeka za socijalni rad Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli i predsjednica Studentskog vijeća Filozofskog fakulteta u Tuzli  realizovala je projekat podrške djeci oboljeloj od raka sa područja Tuzlanskog kantona.

Ideje da djeca posjete kino je desetorostruko prerasla prvi cilj.

“U proteklom mjesecu realizovala sam projekat za djecu oboljelu od raka sa područja Tuzlanskog kantona. Prvobitna ideja je bila da finansira kinoulaznice za djecu, međutim ideju su podržale moje bliske drugarice, a potom i Excellence academy, koju sam pohađala 2016. godine, ali nije sve stalo na tome, podršku sam dobila raznih bosanskohercegovačkih firmi: Alma Ras, Genelec, Adram, Kabil, kao i pojedinaca što iz BiH, što iz inozemstva.”, kaže Ahmedina Smajlović za Akos.ba.

Kroz ovaj projekat djeca na Klinici za dječije bolesti u Tuzli su dobili pidžame, a Odjeljenje za hematologiju i onkologiju higijenska i medicinska sredstva.

“Iznos koji sam imala na kraju je bio deset puta veći od onoga što sam na početku zamislila, samu sam sebe iznenadila, pogotovo što se sve desilo za nekoliko dana. S obzirom na to, odlučila sam da projekat podijelim na više aktivnosti, posljednji vikend u decembru sam provela sa djecom u kinu, a potom sam posjetila Kliniku za dječije bolesti Tuzla, odnosno Odjeljenje za hematologiju i onkologiju, te sam donirala higijenska i medicinska sredstva, kao i pidžame za djecu, potrepštine za Odjel sam formirala u skladu s unaprijed dostavljenim spiskom sa Odjela. U završnoj aktivnosti sufinasirala sam projekat zimske rehabilitacije za djecu oboljelu od raka u rehabilitornom kampu S.R.C.A. Olovo.”, dodaje Smajlović

“Nadam se da će moj projekat biti pozitivan primjer zajednici, pogotovo mladim osobama da se uključe i budu društveno aktivni”, poručuje na kraju razgovora Ahmedina Smajlović za Akos.ba.

Akso.ba

Povezani članci

Back to top button