Vi ste ovdje
Home > Kultura i tradicija > Književni kutak > Počinju 58. Sarajevski dani poezije

Počinju 58. Sarajevski dani poezije

Književna manifestacija ‘Sarajevski dani poezije’ a u organizaciji Društva pisaca Bosne i Hercegovine počinje danas, a okuplja pjesnike iz Bosne i Hercegovine i inozemstva.

Duboko upisana na kulturnu mapu Evrope

Međunarodna književna manifestacija Sarajevski dani poezije trajat će pet dana, od 8. do 13. oktobra i okupit će veliki broj sudionika iz Bosne i Hercegovine, regije i Europe, te će u prisustvu brojnih poklonika riječi iz pera osvježiti kulturnu scenu raznovrsnim sadržajem.

Hadžem Hajdarević, predsjednik Udruženja pisaca Bosne i Hercegovine, kazao je da je ova manifestacija duboko upisana na kulturnu mapu Evrope, prenoseći u svijet domete kulturnog stvaralaštva Bosne i Hercegovine.

“Ovogodišnja manifestacija okupit će brojne pjesnike iz zemlje i regiona, ali i evropskih zemalja. Riječ je o manifestaciji koja jako brine o kulturi književne riječi i u kojoj će svi oni koji vole poeziju biti u prilici da dodatno saznaju šta je to poezija” – ističe Hajdarević.

U okviru ovogodišnjih “Sarajevskih dana poezije” bit će upriličene posjete pjesnika srednjim školama, razgovori pjesnika sa posjetiocima, radionice, izložbe i promocija najznačanijih književnih ostvarenja.

Sarajevski dani poezije utemeljeni su 1962. godine i od tada je Sarajevo ugostilo plejadu pjesnika iz cijelog svijeta.

Za Akos.ba: Rabija Arifović

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top