fbpx
Kultura i obrazovanjeNaše aktivnostiU Fokusu

Počela je Ljetna škola Svitanje 2018: Tri sedmice učenja kroz igru i zabavu

U ponedjeljak, 16. jula 2018., godine je sa roditeljskim sastancima i prvim časovima otpočela Ljetna škola Svitanja 2018. Radi se o tradicionalnom i po kvaliteti prepoznatljivom edukativnom projektu udruženja Svitanje iz Sarajeva, koja je namijenjena za djecu uzrasta od devet do četrnaest godina.

Ove kao i prethodnih godina djecu očekuju brojne aktivnosti, kreativne, psihološke i pedagoške radionice, radionice iz oblasti nutricionizma, medicine i stomatologije, izleti, takmičenja, druženja, projekcije filmova. Na kraju Ljetne škole, bit će upriličena svečanost dodjele diploma i nagrade za naše učesnike, te posebne nagrade za posebno koji su se posebno istakli učenjem i ponašanjem.

Ove godine aktivnosti škole će se realizovati u prostorijama tri škole na području tri sarajevske općine, Stari Grad (Prva Bošnjačka gimnazija), Novi Grad (OŠ Fatima Gunić) te Ilidža (OŠ Al Amel). Ukupno je upisano 100 djece, koja su podijeljena u starosne grupe, tri starije (djeca uzrasta od 12 do 14 godina) i tri mlađe grupe (djeca uzrasta od 9 do 11 godina).

Za rad s djecom su angažovani stalni profesori: hfz. Almedina Imamović (mlađa grupa Stari Grad), hfz. Nedim Botić (starija grupa Stari Grad), Amina Čolaković (mlađa grupa Novi Grad), hfz. Medina Živčić-Moco (starija grupa Novi Grad), Alma Memić (mlađa grupa Ilidža) i prof. Admir Iković (starija grupa Ilidža). Svi stalni profesori su studenti i diplomanti fakulteta Islamske zajednice (Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću i Zenici).

Pored redovnih profesora, angažovani su i gostujući profesori, mr. Admir Lisica (historija BiH),  mr. Jasna Subašić (psihološke radionice), mr. Samira Žunić-Velagić (pedagoške radionice, prof. Lejla Hidić-Elezović (kreativne radionice), dr. Safija Softić-Namas (radionica o nutricionizmu), mr. Emina Ašćerić-Selimović (tehnike kreativnog učenja), dr. Dženeta Kadrić (radionica iz oblasti medicine) i studentica Stomatološkog fakulteta Suada Husić (Radionica o pravilnom pranju zuba).

Cilj Ljetne škole Svitanje je da djeci njihovo slobodno vrijeme, kojeg imaju mnogo u ovom periodu godine, popuni kvalitetnim sadržajem, te da na zabavan i pouzdan način provedu ljetni raspust. Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su pomogli uspješno održavanje Ljetne škole Svitanja 2018, a djeci i njihovim roditeljima da uživaju i da se okoriste od njenih sadržaja.

Piše: Nedim Botić

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button