Pizza sa špinatom
Priprema:
5 min
Kuhanje:
8 min
Serviranja:
4 porcije
Sastojci:
1 tijesto za picu
300g President Zagrebačkog sira
1/2 kg špinata, isjeckanog
50g Sirela ribanac
Priprema:
Ugrijte rernu na 220°C. U tepsiju stavite tijesto za pizzu.
U maloj zdjeli pomiješajte svježi sir i pizza sos. Premažite time tijesto. Pospite špinatom, a zatim ribancem.
Pecite u rerni 10 do 15 minuta.
Savjet:
Umjesto pizza sosa možete koristiti paradajz sos. Preko špinata možete staviti i kolutove grilovanog patlidžana.
Pizza tijesto:
1/2 kašičice suhog kvasca
1 prstohvat šećera,
4 šolje bijelog brašna
1 kašičica soli
2 kašike maslinovog ulja
Pomiješajte 1,5 šolju tople vode, kvasac i šećer te ostavite da odstoji 10-15 minuta. U drugu zdjelu pomiješajte brašno i so, te napravite udubljenje u koje stavite otopljeni kvasac i maslinovo ulje. Zamijesite tijesto i ostavite na toplom oko 1,5 h da naraste. Razvucite u željenu debljinu tijesta.
akos.ba