Kulinarstvo

Piletina u sosu od limuna! Brzo se sprema, a još brže jede!

Ovaj recept koristi jednostavne sastojke, poput svježeg limunovog soka, maslinovog ulja i peršuna, koji se kombinuju da bi stvorili ukusan sos koji se savršeno slaže sa pečenom piletinom.

Sastojci:

pileći file (po želji isječen na šnicle)
pola šolje svježe cijeđenog soka od limuna
četvrtina šolje maslinovog ulja
2 čena bijelog luka, sitno isjeckana
kašičica soli
pola kašičice bibera
četvrtina šolje sitno sjeckanog peršuna

Priprema:

Zagrijte rernu na 200 stepeni. U velikoj činiji pomiješajte limunov sok, maslinovo ulje, bijeli luk, so i biber.

Dodajte pileći file u činiju i premažite smjesom. Prebacite piletinu u posudu za pečenje i pecite 25-30 minuta, dok ne porumeni i potpuno ne ispeče.

U međuvremenu pripremite sos tako što ćete u maloj činiji pomiješati sok od limuna i peršun. Poslužite piletinu sa limunovim sosom i uživajte!

Napomena: Količinu limunovog soka možete podesiti po svom ukusu.(hayat.ba)

akos.ba

Povezani članci

Back to top button