Pileća salata s kuhanim jajima

Sastojci:
-
1 pileće bijelo meso (oko 200–250 g, kuhano ili pečeno)
-
2 kuhana jaja
-
1 manji krastavac (svježi ili kiseli)
-
1 manja crvena paprika
-
2 kašike kukuruza (iz konzerve)
-
2–3 kašike pavlake, grčkog jogurta ili majoneze (po izboru)
-
So, biber, malo limunovog soka
-
Svježi peršun ili mladi luk za dekoraciju
Po želji dodatno:
-
Malo senfa, rendani sir, rukola ili zelena salata kao podloga
Priprema:
-
Pileće meso isjeckaj na kockice ili iscjepkaj na trakice.
-
Jaja oljušti i isijeci na kolutove ili sitno nasjeckaj.
-
Papriku i krastavac isijeci na sitne kockice.
-
Sve sastojke pomiješaj u velikoj zdjeli, dodaj kukuruz.
-
Umuti preliv od pavlake/jogurta/majoneze s malo limunovog soka, soli i bibera.
-
Spoji sve sastojke, lagano promiješaj i ukrasi svježim peršunom ili mladim lukom.
Serviranje:
Salatu možeš servirati na listovima zelene salate, u tortilji kao wrap, ili uz tostirani hljeb.