Kulinarstvo

Pileća salata s kuhanim jajima

Sastojci:

  • 1 pileće bijelo meso (oko 200–250 g, kuhano ili pečeno)

  • 2 kuhana jaja

  • 1 manji krastavac (svježi ili kiseli)

  • 1 manja crvena paprika

  • 2 kašike kukuruza (iz konzerve)

  • 2–3 kašike pavlake, grčkog jogurta ili majoneze (po izboru)

  • So, biber, malo limunovog soka

  • Svježi peršun ili mladi luk za dekoraciju

Po želji dodatno:

  • Malo senfa, rendani sir, rukola ili zelena salata kao podloga


Priprema:

  1. Pileće meso isjeckaj na kockice ili iscjepkaj na trakice.

  2. Jaja oljušti i isijeci na kolutove ili sitno nasjeckaj.

  3. Papriku i krastavac isijeci na sitne kockice.

  4. Sve sastojke pomiješaj u velikoj zdjeli, dodaj kukuruz.

  5. Umuti preliv od pavlake/jogurta/majoneze s malo limunovog soka, soli i bibera.

  6. Spoji sve sastojke, lagano promiješaj i ukrasi svježim peršunom ili mladim lukom.


Serviranje:
Salatu možeš servirati na listovima zelene salate, u tortilji kao wrap, ili uz tostirani hljeb.

Povezani članci

Back to top button