Kulinarstvo

Pileća salata – naučite kako je pripremiti bolje nego u restoranu

Pileća prsa idealan su izvor proteina, a pripremljena na roštilju u kombinaciji s povrćem čine ukusnu pileću salatu.

500 g pilećih prsa
4 manje crvene paprike
mala glavica zelene salate
100 g šampinjona
150 g Kukuruza šećerca
200 g cherry paradajz
1 kašikica Vegete pomiješati sa bijelim lukom
3 kašike maslinova ulja
2 kašike octa
kašika svježe nasjeckanog peršuna
crni biber
sol

1. Od pilećih prsa izrežite odreske, prelijte ih Vegeta marinadom i ostavite 30 minuta da se okusi marinade upiju u meso.
2. Pecite na zagrijanoj tavi nekoliko minuta sa svake strane. Također ispecite i šampinjone.
3. Povrće operite i osušite te narežite na trakice. U zdjelu dodajte cherry paradajz i pečene šampinjone narezane na četvrtine, ocijeđeni kukuruz šećerac i piletinu narezanu na trakice.
4. Maslinovu ulju dodajte biber, sirće, prstohvat soli i svježe nasjeckan peršun. Umak prelijte preko salate i kašikama lagano umiješajte.

Savjet: Pileća prsa idealan su izvor proteina.
Vrijeme pripreme: 35 minuta
Zahtjevnost: jednostavno.

Recept preuzet sa Coolinarika.com

Povezani članci

Back to top button