Zdravlje

Koža govori bojom o vašem zdravlju

Zagovornici zdravog načina života tvrde da je koža „treće plućno krilo“ te je jako važno omogućiti joj da diše. Zato je najbolje da odjeća koja dolazi direktno na kožu bude od prirodnih materijala, a preparati koje na nju nanosimo i hrana koju unosimo što manje tretirana hemikalijama. Koža zahtijeva njegu iznutra i izvana.

Koža brzo pokazuje kako je tretiramo. Osim prirodnih boja kože, ima i prilično neuobičajenih boja koje se mogu pojaviti zbog raznih fizičkih oboljenja. Te se boje mogu pojaviti i na kosi, očima, ustima i noktima.

1. Normalna zdrava koža je čista, glatka, blago sjajna i neznatno vlažna. Ako je drugačije, znači da je posrijedi neko oboljenje. Lijepa koža rezultat je uravnotežene prehrane i optimalne količine vode u tijelu.

2. Crvena koža ukazuje na višak masne i jake hrane, bogate šećerima, začinima, stimulansima i alkoholom. Crvena koža pokazuje da su kapilare proširene, postoji mogućnost oboljenja pluća i organa disanja te emocionalne nestabilnosti. 

3. Žuta koža pokazuje da je jako povećan unos jaja, mesa i mrkve. Ovakva koža ukazuje na probleme sa žuči, jetrom i bubrezima što pak rezultira emocionalnom agresivnošću.

4. Ljubičasta koža nastaje kada se konzumira previše sokova, slatkoga, lijekova i hemikalija (aditiva). Mogu se pojaviti problemi sa crijevima, probavom i hormonima, a emocije straha i očaja prilično su česte.

5. Bijela koža odražava višak unosa životinjske hrane bogate mastima i solima. Upućuje na sužavanje krvnih žila i kapilara, oboljenje jetre , slezene i limfe. Osoba je jako živčano napeta.

6. Plava koža je rezultat viška soli, šećera, alkohola i svih vrsta stimulansa. Česta je u alkoholičara. Upućuje na oslabljen rad jetre, slezene i gušterače. Emocije napetosti i ljutnje su gotovo svakodnevne.

7. Smeđa koža upućuje na crijevne i probavne smetnje, oboljenje bubrega i sustava za izlučivanje. Osoba unosi previše bjelančevina, masti, voća i šećera. Emocije stida, nepovjerenja i povučenosti su česte.

8. Zelena koža upućuje na pretjeran unos hemikalija i lijekova. Može biti znak razvoja cista, tumora ili raka. Emocionalna nesigurnost i arogancija tipične su za osobu takve kože.

lifeconnect.info

Povezani članci

Back to top button