O obrazovanju i odgoju

Pet “trikova” za novopečene roditelje

Majčinstvo/očinstvo ima izvanrednu moć da ujedini par, da ga učini zrelijim i solidarnijim.

Potrebni su samo trud i napor oba partnera:

1. Treba se prisjetiti da žene trebaju svoje muževe više nego ikada prije. Ne da budu sažaljevane, nego da budu podržane. Ne prave se da su žrtve. Nose se sa gomilom emocija pa muškarci trebaju biti strpljivi i pružati im svu moguću ljubav, piše portal Aleteia.org.

2. Pokušajte biti snaga jedno drugom, poput svjetla u tami, kada je dijete bolesno, kada se dogode problemi na poslu… U ovoj novoj fazi braka potrebno je veliko razumijevanje i velikodušna doza ljubavi.

3. Razgovarajte! Recite jedno drugom šta osjećate, pogotovo muškarci, koji se inače teže izražavaju. Nema ništa loše u tome da kažete vašoj ženi da vam nedostaje, da vas hvata nostalgija za vašim trenucima u dvoje. Sa ljubavlju, sve je lakše.

4. Ne zapuštajte vaš fizički izgled. Umor i nedostatak vremena mogu nas dovesti do zapuštanja, prelaska brige za sebe u drugi plan. Međutim, ovo je važno za odnos para!

5. Maleni sastanci su prioritet! Ako umjesto malenog dara želite dati veliki poklon, izdvojite vrijeme za vašeg partnera! Činjenica da ćete ostaviti dijete na čuvanje rodbini ili bliskim osobama na sat ili dva neće vas učiniti lošim roditeljima, ali će vas učiniti odličnim supružnicima.

Dijete je najveći dokaz ljubavi supružnika i jedinstvena veza između majke i oca. Upravo zato ne zaboravite da ste roditelji, ali i par.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button