Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Liderstvo i menadžment > Pet taktika za veću produktivnost ujutro

Pet taktika za veću produktivnost ujutro

Iskoristite jutra na najbolji mogući način provodeći sljedeće. Ako vam se čini da ste spor starter ujutro, i potrebno vam je vremena da se zaista razbudite i postanete funkcionalni, onda vjerovatno niste produktivni koliko bi ste mogli biti. Ako želite da zaista iskoristite jutra, onda ne dozvolite sebi da budete preopterećeni ujutru niti da ostanete duže pospani. Koristite ovih 5 taktika.

1. Postavite budilnik na drugi kraj sobe

Ovo je najlakši način da primorate tijelo na momentalno ustajanje i kretnju. I lišava vas izbora da nastavite ležati u krevetu. Već ste primorani da ustanete i hodate do budilnika.

2. Noć prije zapišite svoje jutarnje ciljeve

Kada unaprijed napišete svoje ciljeve, jednom kada ste budni, nećete biti primorani da se opterećujete razmišljanjem šta trebate činiti niti ćete morati pamtiti šta je potrebno uraditi u datom danu.

3. Noć prije pripremite svoju odjeću

Odložite odjeću na mjesto gdje ćete ju moći naći i nećete morati gubiti vrijeme na odlučivanje šta obući.

4. Za prvi zadatak odaberite neki izuzetno lagan

Priuštite mozgu lagan početak dana tako što ćete započeti sa lakšim zadatkom. Nemojte ga preopteretiti odmah rano ujutru.

5. Prvo se napijte vode

Noću dehidrirate, i iako je primamljivo da posegnete odmah za kahvom, bolje je da se prvo napijete vode. Na taj način se rehidrirate i dopunjavate baterije.

Za Akos.ba preveo Enijad Osmančević

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top