Palačinke od tikvica

Sastojci za oko 20 komada:
2 srednje tikvice, rendane
2 glavice luka, sitno sjeckanog
¼ šolje svježeg vlašca
¼ šolje peršuna, sjeckanog
1 čehna bijelog luka, usitnjenog
2 jaja
¼ šolje rendanog parmezana
6-8 kašika brašna
So i biber po ukusu
Maslinovo ulje
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Uputstvo za pripremu:
Izrendajte tikvice i stavite ih u veliku posudu. Dodajte brašno, luk, bijeli luk, peršun, vlašac, jaja, sir, so i biber.
Zagrijte veću tavu na srednjoj temepraturi i sipajte ulja tako da prekrije dno. Stavljajte po kašiku smjese kako bi se oformio oblik palačinke. Pecite oko 2 minuta sa obje strane dok smjesa ne poprimi braonkastu boju. Služite tople palačinke.